Consiliul Local cauta avocati in razboiul cu Impact, dezvoltatorul cartierului falimentar din Dealul Lomb
Consiliul Local Cluj-Napoca va discuta posibilitatea angajarii unor avocati care sa lupte impotriva pretentiilor de 60 de milioane de euro pe care le-a formulat SC Impact Developer & Constructor SA.
SC LOMB SA a reprezentat un parteneriat intre SC Impact Developer & Contractor SA si Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, incheiat in 21 iulie 2006. Prin acest act administrativ s-a aprobat participarea Consiliului Local la constituirea unei societati comerciale avand ca obiect viabilizarea si constructia unui cartier de locuinte in zona "Dealul Lomb" din municipiul Cluj-Napoca.
Participarea Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca in cota parte de 51% din capitalul social consta in teren in suprafata de 179 de hectare, contributia investitorului fiind in cota parte de 49% din capitalul social echivalent in lei.
Actul constitutiv al SC Lomb SA a fost semnat in 5 iunie 2008, avand sediul pe Calea Dorobantilor, in cladirea Power Business Center.
Societatea Impact Developers & Contractor SA a intrat in insolventa in 11 iulie 2010, iar "fata de aceasta imprejurare si avand in vedere ca partile nu au convenit asupra loturilor de teren ce urmau sa revina fiecareia dintre ele, terenul in suprafata de 179 de hectare, ce constituia apostul in natura la societatea Lomb SA nu a fost varsat la termenul stabilit conform legislatiei si a actului constitutiv, respectiv data de 15.07.2010", se arata in proiectul de hotarare al CL Cluj-Napoca, prin care se doreste angajarea unei case de avocatura.
In 13 august 2010, Consiliul de Administratie al SC Lomb SA a anulat actiunile Consiliului Local Cluj-Napoca, reprezentand 51% din capitalul social al societatii. "In august 2010, administratorul judiciar al SC Impact Developers & Contractor transmite catre Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca o notificare privind rezilierea contractului din culpa exclusiva a institutiei noastre; notificarea nu a fost solutuionata intrucat la data de 18.09.2010 a fost dispusa suspendarea procedurii de insolventa si in consecinta administratorul judiciar nu avea atributii in reprezentarea SC Impact Debverlopers & Constructor SA", se mai arata in documentul citat.
Decizia CA a SC Lomb SA a fost atacata la Tribunalul Comercial Cluj si s-a cerut anularea ei.
De asmenea, AGA a decis in 20 septembrie 2010 modificarea actului constitutiv al SC Lomb SA, in sensul mutarii sediului social la Bucuresti si inlocuirea CA cu un administratoir unic si anularea emisiunii de actiuni conform deciziei CA din 13 august 2010. In plus, Adunarea Generala a Actionarilor a mai decis numirea lui Alexandru Rusescu ca si administrator unic.
Toate aceste decizii au fost atacate la Tribunalul Comercial. "In motivarea actiunii noastre am aratat ca hotararea AGA de anulare a actiunilor este vadit nelegala, fiind facuta doar cu scopul de a lua nise masuri care sa faca imposibila pentru societate continuarea activitatii. In acelasi sens s-a facut si mutarea sediului social si transformarea societatii in societate cu raspundere limitata, forma juridica neadecvata derularii unor proiecte investitionale ample. Intimata, prin intampinarea depusa, a solicitat respingerea cererii de interventie ca inadminisbila, iar in subsidiar ca fiind nefoindata", potrivit hotararii CL.
Instanta a considerat ca procesul nu are niciun obiect, dar in 26 septembrie 2011 SC Clearline Development & Management SRP "a chemat Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca la procedura de conciliere directa in vederea efectuarii varsamintelor in cuantum de 17.053.000 lei la care se adauga dobanda legala calculata pana la momentul efectiv al platii datorate, ca urmare a unei presupuse neonorari a obligatiilor conform contractului incheiat intre Consiliul Local si SC Impact Developer & Contractor si respectiv a contractului cadru ce a stat la baza infiintarii societatii Lomb SA. (...) In continuare, aceeasi societate a introdus actiunea ce se constituie in dosarul cu nr. 44/93/2011 la Tribunalul Ilfov ce are ca obiect pretentii, prin care solicitata din partea Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca aceleasi plati, argumentele fiind similare celor expouse anterior".
Cartierul de locuinte din Dealul Lomb ar fi urmat sa fie construit pe un teren de 197 de hectare pus la dispozitie de Primaria Cluj-Napoca. Din 2008, o data cu criza financiara, proiectul a fost blocat, iar acum firma Impact incearca sa scoata un profit.
Impact ar fi trebuit sa investeasca in proiectul imobiliar dealul Lomb aproximativ 400 de milioane de euro si sa faca 3.200 de case si 2.500 de apartamente.
2 Comentarii
Atunci cand s-au retrocedat pe capete fostele imobile nationalizate ,la toate viniturile cu bani ,care nu aveau nimic in comun cu fostii proprietari, primaria de ce nu a angajat avocati care sa apere interesele statului. Stie toata lumea de ce , pt. ca s-au invartit bani seriosi, (mita) ca primaria sa nu se apere in instanta.
Propunem cabinetul de avocatura a doamnei Monica Apostu,un contract de consiliere.......se plictiseste in libertate-intelegem ca nu mai are la ce sa taie facturi sau unde sa mai faca excursii.Ceva sponsori ?