Contre între Consiliul Județean și Electric Castle. Organizatorii sunt nemulțumiți de drumurile proaste, dar CJ susține că face destule
Recent, unul dintre oamenii aflați în spatele Electric Festival, ajuns unul dintre cele mai apreciate festivaluri din Europa, a postat pe Facebook imagini (foto din Galerie) cu un drum neasfaltat și în stare proastă, pe care, susține el, Consiliul Județean Cluj s-a angajat de multă vreme să îl repare.
”Așa arată drumul pe care ar trebui să fie aduși, peste 1 săptămână, cei aproape 150.000 de oameni, ce vor veni pentru 5 zile, la Electric Castle 2017.
Este drumul pe care Consiliul Județean Cluj s-a angajat și în acest an să îl repare, pentru a ne ajuta să fluidizăm traficul autobuzelor dinspre și înspre Bonțida. Mai exact, 5 km din DJ 161 Gădălin - Bonțida. 5 (cinci)!
Știm deja răspunsul oficial pe care îl vom primi. E același de 4 ani încoace: "urmează, e un proiect, e prins de un buget, se face, e complicat cu proiectul, poate la anu'".
Oricum, cel mai important este că, indiferent de infrastructura din zonă, ne vom putea mândri în continuare pe la târguri de turism și prin broșuri informative cu cât de minunat este Electric Castle. Mulțumim de sprijin!”, a scris acesta pe contul său de Facebook.
Totuși, reprezentanții Consiliului Județean Cluj au transmis o reacție destul de acidă, în care spun că instituția este un susținător ferm al festivalului și că au alocat multe resurse pentru buna desfășurare a acestuia.
Iată ce spun reprezentanții CJ Cluj:
”Pentru corecta informare a opiniei publice în ceea ce privește starea drumurilor de acces la Festivalul Electric Castle, Consiliul Județean Cluj face următoarele precizări:
Consiliul Județean a fost, încă de la prima ediție a Festivalului, un susținător și partener implicat în organizarea acestui eveniment.
În ceea ce privește DJ 161 Gădălin – Bonțida, Consiliul Județean a realizat în ultimii patru ani ample lucrări de întreținere și reparații, ele fiind realizate defalcat, pe două sectoare, astfel:
Pe sectorul dintre DN 1C (km 17) și ieșirea din Bonțida (km 12+100), au fost realizate plombări succesive cu asfalt, plombări cu emulsie și burdușiri, lucrări care se desfășoară și în prezent. Pe sectorul care începe de la km 12+100 și se termină în localitatea Gădălin, la intersecția cu DN16 (km 0+000), în ultimii ani, Consiliul Județean a finanțat lucrări de întreținere care au vizat plombări cu asfalt și cu emulsie, burdușiri, șanțuri, cosiri de vegetație, reprofilare cu scarificare și cilindrare pe zonele pietruite.
Sectorul DJ 161 Gădălin – Bonţida, km 17+000 – km 12+100, reprezintă CALEA PRINCIPALĂ de acces spre Festivalul Electric Castle și acesta se prezintă în condiții foarte bune. Sectorul care începe de la ieșirea din localitatea Bonțida (km 12+100) și ajunge până în localitatea Gădălin (km 0+000) reprezintă doar o CALE SECUNDARĂ de acces la eveniment, fiind utilizat de o mică parte din public.
În plus față de lucrările deja efectuate și care vor face ca la data începerii evenimentului să existe condiții optime de acces, utilajele care au acționat și acționează pentru reprofilarea drumului vor rămâne la fața locului astfel încât, dacă va ploua și va fi nevoie, ele să poată interveni prompt.
În ceea ce privește eventuala asfaltare a acestui sector, precizăm că tronsonul DJ 161 - DN 16 - Gădălin – Bonțida – DN 1G este cuprins în proiectul cu finanțare europeană „Drumul Bistriței”, dosarul de finanțare urmând a fi depus în perioada imediat următoare în vederea evaluării. În acest context, alocarea de fonduri pentru modernizarea acestui sector nu ar fi doar inoportună cât, mai ales, ilegală pentru că nu pot fi realizate lucrări similare pe un drum care urmează să fie reabilitat din fonduri europene. Acest sector nu poate fi asfaltat pentru că ar fi periclitată obținerea finanțării europene pentru întreg traseul Drumul Bistriței din județul Cluj, adică nu mai puțin de 83 de km!!!!!
Ca și sprijin financiar, între 2013 și 2015 Consiliul Județean a alocat acestui eveniment 76.600 de lei din care organizatorii au prezentat documente de decont pentru doar 46.600 de lei.
Consiliul Județean a sprijinit organizarea Festivalului Electric Castle și prin intermediul instituțiilor sale subordonate:
- Compania de Apă Someș SA a racordat zona de campare din perimetrul evenimentului, dar și alte facilități, la rețeaua publică de apă prin intermediul rețelelor provizorii aeriene;
- Consiliul Județean a solicitat sprijinul SC Drumuri și Poduri Județene Cluj în vederea amenajării căilor de acces către perimetrul evenimentului şi al parcărilor aferente, lucrări care au fost apreciate de organizatori la momentul realizării lor;
- Serviciul Județean Salvamont s-a implicat activ în scopul protejării vieții participanților prin asigurarea mai multor angajați-paramedici, în vederea oferirii asistenței medicale în caz de urgență;
- Consiliul Județean a făcut numeroase diligențe la Serviciul de Ambulanță, la Inspectoratul Județean de Poliție, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (SMURD) și la Inspectoratul de Jandarmi, astfel încât evenimentul să se desfășoare în condiții de maximă siguranță. Nu în ultimul rând trebuie amintit aportul pe care Consiliul Județean l-a avut în promovarea intensă a evenimentului.
Consiliul Județean respinge ferm toate acuzațiile făcute de reprezentanții Electric Castle, ele fiind de natură a crea presiune publică pe această instituție. Atenționările făcute în ultima perioadă de timp, în mod repetat, de genul „chemarea presei”, nu schimbă poziția instituției. Niciodată forul administrativ județean nu va face mai mult decât prevede legea și nici nu va acționa la presiunea făcută de organizatorii unei eveniment privat prin intermediul mass-mediei!”.
3 Comentarii
Buna ziua ma numesc Sophia Peter din Statele Unite. Sunt aici pentru a depune mărturie despre o mare și puternică casetă de vrajă numită preot jungunu, am fost atât de confuză și devastată când iubitul meu m-a părăsit pentru o altă fată. Aveam nevoie de el înapoi cu disperare pentru că îl iubisem atât de mult. Așa că m-a ajutat să arunc o vraja de dragoste… Citeste mai departe
Ce acuzatii respingeti spaharilor in frunte cu Tise? E vorba de 5 km de drum ...nu ne mai aburiti. Furati mai putin si faceti 5 km de drum ca de laudat va place sa va laudati cu festivalul. Cum dracu a ajyns paunel la consiliul judetean cand nu e capabil sa asfalteze 5 km de drum cu o banda pe sens.
N-ai vazut ca nu-s doar 5km, is 83.... Si sacrifica cei 5 pentru 83.