Cresc taxele locale pe apartamente în Cluj-Napoca - VIDEO
Primarul Emil Boc a anunțat că impozitele pe locuințe vor crește la Cluj-Napoca.
”Prin aplicarea noului Cod Fiscal aprobat vom avea o creștere a impozitului (la apartamente), dar nu ca urmare a dorinței Primăriei și a Consiliului Local, ci ca urmare a aplicării Codului Fiscal. În celelalte domenii, unde Primăria a putut să își exprime nivelul taxelor și impozitelor locale, ele rămân la nivelul anului anterior”, a explicat primarul Emil Boc.
De asemenea, scade impozitul pentru clădirile nerezidențiale. ”Fac precizarea că în raport cu proiectul aflat în dezbatere publică, unde la clădirile nerezidențiale era cota de 1%, în proiectul de hotărâre de acum este de 0,2%, deci scade de cel puțin 9 ori impozitul pentru clădirile nerezidențiale. Această cotă de 0,2% se calculează după un raport de evaluare întocmit în ultimii cinci ani de un evaluator autorizat. Persoanele fizice care au la data de 31 decembrie 2015 în proprietate clădiri nerezidențiale, adică acelea care nu au destinație de locuință sau clădiri cu destinație mixtă, au obligația să depună decalarții până la 31 martie 2016 cu valoarea impozabilă”, a spus Emil Boc.
Dacă nu se completează cererea până la 31 martie 2016, există riscul ca impozitul să crească de 10 ori.
Cuantumul de majorare a impozitelor la apartamente va fi știut după ce vor fi publicate normele de aplicare ale noului Cod Fiscal. Date neoficiale, susțin că pentru un apartament de 50 de metri pătrați impozitul va fi de 170 de lei, față de 136 cât a fost în 2016.
Mult vor crește impozitele pe apartamentele unde funcționează firme.
9 Comentarii
platim iar niste evaluatori ca pe cei cu certificat energetic adica pe niste birocrati asta stie marele ponta sa faca
Bravo, Boc Emil, bine că ai crescut taxele! Ai făcut și tu ceva pentru clujeni.
nu emil boc a crescut taxele nu ai inteles nimic din ce ai citit
Dar de ce platim impozit pe apartamente , doar s-a platit impozit la cumpararea lui ,mii de euro impozit.
si cumparat din venit impozitat ( net) , practic se impoziteaza in fiecare an venitul net
In alte tari nu se platest pentru ca nu are logica ,
Noi platim si taxa radio tv ..de ce ?
Corect !!! Este multipla impozitarea si o imbogatire fara justa cauza a statului ca sa aiba de unde sa smenuiasca jegosii ... in strada toata lumea sa fie indreptate .
Adica daca intr-un apartament de 2 camere ,o camera este folosit ca sediul social al unei firme sau PFA trebuie sa platesc un evaluator autoriat cu citeva 100 de euro pentru stabilirea impozitului
Atunci mai bine inchid firma si numai platesc nimic ,nici impozit pe venit nici alte taxe.
Bravo iar se da in firme mici
Adica noi platim eveluator ca primaria sa incaseze , sa platesca primaria evaluator daca vrea sa incaseze impozitul pe o valoare reala
Ce este rezidențial și ce este nerezidențial?