Cu 10 zile înainte de alegeri, Emil Boc propune o idee nouă: campus studențesc metropolitan. Nu spune când, unde și din ce bani se va realiza. Demagogie?


Primarul Emil Boc a lansat astăzi pe rețelele de socializare ideea realizării unui campus studențesc metropolitan, comun pentru cele zece universități din oraș. 

Primăria municipiului Cluj-Napoca propune realizarea în parteneriat cu universitățile clujene a unui Campus Stundețesc Metropolitan. De ce? La Cluj avem 10 universități publice și private, practic cele mai performante și importante din România. 

Pentru a menține atractivitatea mediului universitar clujean pe termen mediu și lung avem nevoie, după părerea mea, de cel puțin două lucruri: 

  • în primul rând, de universități performante, iar la Cluj, așa cum ne arată clasamentel internaționale, avem universități performante.
  • de condiții decente de locuire, la prețuri accesibile, pentru studenți” a spus primarul municipiului Cluj-Napoca

Emil Boc nu a menționat când se va realiza acest campus, cine îl va realiza, care sunt universitățile care au agreat să participe la proiect , care este terenul unde se va amplasa, cum se va face accesul in zonă, care sunt sursele de finanțare. A spus doar că proiectul ar putea fi finanțat ”din fonduri locale, universitare, județene, naționale, europene si prin utilizarea parteneriatului public-privat”, adică a enumerat absolut toate tipurile de fonduri posibile, in teorie.

Lansarea ideii s-a făcut, ca de obicei, pe rețelele de socializare, nu într-o conferință de presă, unde cu siguranță ar fi fost puse multe intrebări despre toate aspectele care fac ca un proiect să devină din idee, realitate. Din păcate, in ultimii ani, primarul Clujului a evitat permanent întâlnirile cu ziariști care i-ar putea pune întrebări incomode. 

Emil Boc a fost criticat în repetate rânduri pentru lansarea unor proiecte mărețe de infrastructură care ulterior nu se mai pun în aplicare (de exemplu centura metropolitana, tren metropolitan) . Sunt de notorietate comparațiile intre Emil Boc, care anunță că se vor face proiecte si edilii din Oradea, care anunță că s-au finalizat proiecte de infrastructură. Știri de Cluj a prezentat recent mai multe situații de acest gen.

Lansarea ideii campusului studențesc metropolitan fără niciun fel de detalii sau surse de finanțare, cu doar 10 zile înainte de alegeri , poate fi ușor interpretată in aceeași linie, Cluj-Napoca având un număr mare de studenți , dintre care o parte votează la alegerile locale. Problema prețurilor foarte mari la locuințe și a chiriilor foarte mari este de maximă importanță pentru aceștia , iar in perioada ultimelor mandate Primăria nu a avut niciun fel de inițiative care să ducă la reducerea costurilor de locuire. 

Comentarii Facebook