Cum explică Boc problema mirosului insuportabil din oraș: „Deocamdată nu mi-au raportat că ar fi vreo problemă”


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a venit cu o reacție după ce sute de clujeni au reclamat un miros insuportabil în oraș. Cum era de așteptat, administrația locală spune că nu a identificat până în acest moment nicio problemă care ar fi dus la mirosul groaznic. Cert e că „procedurile standard” după care se ascunde edilul clujean nu funcționează dacă problema se repetă de ani de zile, în timpul caniculei.

„Cei de la controlul mediului nu au putut încă să identifice exact până în acest moment. S-au făcut verificări la Centrul Integrat de Management al deșeurilor și am solicitat Asociației co-metropolitane de la nivelul județului Cluj, să vadă dacă acolo când se depun un depozit deșeuri există vreo problemă.

Deocamdată nu mi-au raportat că ar fi vreo problemă, rampa cealaltă, veche, este inactivă, nu există niciun fel de activitate care să denote producerea acestui miros. Am cerut de asemenea să vadă la stația de epurare nu există vreo problemă și care să genereze un asemenea miros.

Vor formula autoritățile statului un răspuns instituțional care să curme acest lucru, care, repet, ne deranjează pe toți și este inacceptabil.

Singurul lucru unde se derulează practic activități este acest Centru Integrat de management al deșeurilor, care este pentru întregul județ. Acolo lucrurile, din câte au precizat până în acest moment colegii mei, se desfășoară conform procedurilor standard, dar vor fi accelerate verificările”, a declarat primarul la Radio Cluj.

Amintim că, sute de clujeni s-au plâns luni pe rețelele de socializare de mirosul groaznic care a ajuns până în oraș de la rampa de gunoi. Clujenii reclamă faptul că în mai multe zone ale municipiului, în special în Mărăști, Iris, Someșeni și Gheorgheni miroase puternic a levigat de la groapa de gunoi. Oamenii au fost nevoiți să stea cu geamurile închise în perioada caniculei, pentru că era imposibil să suporte „mirosul de fecale”.

În 2020, Boc ne explica că „mirosul urât este prețul pe care îl plătim pentru că nu am rămas cu gunoaiele în stradă”.

„Ați primit răspunsul oficial pe care și Consiliul Județean, și RADP l-au transmis, mi l-au comunicat și mie. Odată cu deschiderea CMID, există obligația ca deșeurile de pe rampa temporară unde s-au depus timp de cinci ani gunoaie să fie transferate în noul depozit. A fost o combinație nefericită de mai mulți factori, în primul rând atmosferici, pe de altă parte cantitatea destul de mare transferată și care a generat această situație extrem de neplăcută”, declara Emil Boc la o conferință de presă, în urmă cu trei ani.

Video: Clujul Civic / Szakacs Istvan

Comentarii Facebook