Duminica 8 Septembrie

Cum se construiesc parcurile în Cluj? Rețeta „originală” dezvăluită de un consilier: „Se intră cu buldozerul în parcul vechi și se pun betoane” - VIDEO


În ultimii ani, tot mai mulți clujeni și-au exprimat nemulțumirea față de modul în care administrația locală gestionează reamenajarea parcurilor din oraș. În loc să creeze noi spații verzi, autentice, locuitorii acuză autoritățile că distrug vegetația din parcurile existente pentru a face loc betonului și amenajărilor artificiale. 

Într-o declarație recentă, Alexandra Oană, consilier local USR, a descris procesul de reabilitare a parcurilor din Cluj-Napoca ca fiind o „rețetă originală” care implică defrișarea vegetației mature și înlocuirea acesteia cu rulouri de iarbă și puieți, toate acestea fiind realizate cu fonduri europene destinate proiectelor sustenabile.

„Cum se construiesc parcurile în Cluj-Napoca? O rețetă originală. Se ia un parc vechi, lăsat de izbeliște, dar verde. Se iau milioane de euro, bani europeni, pentru investiții în proiecte sustenabile. 

Se intră cu buldozerul în parcul vechi și se defrișează vegetația matură. Se pun betoane pe suprafețe cât mai mari ale parcului. Se pun rulouri de iarbă. Se plantează puiet, în locul arborilor maturi. 

Se anunță cu surle și trâmbițe un nou parc și se inaugurează cu fast în anul electoral. A se consuma cu multă lămâie!”, a relatat Alexandra Oană (USR), candidată a Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul Local din Cluj-Napoca.

În videoclipul publicat de consilierul local apare chiar Parcul Feroviarilor, recent renovat. Primăria Cluj-Napoca a investit peste 9 milioane de euro în reamenajarea acestui parc, un spațiu ,,verde” cu o suprafață de peste 5 hectare. Parcul Feroviarilor completează investițiile în dezvoltarea spațiilor verzi și crearea culoarului verde-albastru de-a lungul râului Someș, anume Parcul Armătura, malurile Someșului de la Grigorescu și până în zona centrală, respectiv zona platoului Sălii sporturilor. Cu toate acestea, clujenii au umbră în parc mai mult de la pavilioane, decât de la copaci. Copacii au fost secerați și au fost înlocuiți cu material dendrologic.

Comentarii Facebook