Duminica 8 Septembrie

Curățat de munții de moloz și deșeuri, Parcul Est din Cluj-Napoca așteaptă să fie modernizat. Lucrările ar putea începe abia în anul 2026!


După ce ajunsese să fie acoperit cu moloz și materiale din construcții, situația Parcului Est din Cluj-Napoca pare să se îmbunătățească.  În urma unei solicitări formulate de activistul clujean Adrian Dohotaru, Garda de Mediu Cluj a informat că a fost curățată integral zona de intrare dinspre baza sportiva Gheorgheni; au fost ridicate deșeurile de construcții și demolări existente în diferite zone ale amplasamentului; au fost eliberate căile de acces de diverse depozitări de materiale și au fost îndepărtate deșeurile vegetale de pe amplasament. 

Mai mult, în prezent, se se desfășoară lucrări de curățare și transport a materialelor depozitate în urma lucrărilor efectuate pe domeniul public din municipiul Cluj-Napoca.  

Potrivit sursei citate, în această perioadă se desfășoară procedura de expropriere a proprietarilor, care ar trebui să se finalizeze până în prima parte a anului 2025. Ulterior, amplasamentul va fi predat entității care va câștiga licitația și va demara lucrările de amenajare a „Parcului Est”, acțiuni ce urmează a fi derulate la sfârșitul anului 2025. 

Vești bune legate de Parcul Est, în sensul în care se fac curățenii, depozitele în continuare se eliberează. Am mai făcut o sesizare după turul ghidat. Exproprierile mai durează. Vă încurajăm să faceți și voi mici incursiuni dinspre baza sportivă pe drumul asfaltat care e pietonal până după Selgros. Se poate face, mergând și pe la ultimele lacuri, un traseu bun de plimbare, alergare ori pedalat relaxat, la umbra copacilor din parc. Mai verificam și noi la începutul lunii august starea curățeniei pentru a pregăti marcajele și traseele.”, au transmis reprezentanții asociației SOS Cluj. 

452434834_884412547053198_6954687319818749425_n.jpg

Comentarii Facebook