Miercuri 2 Octombrie

Curtea unei școli din Cluj-Napoca, invadată de indivizi dubioși: „Suntem amenințați, scuipați și înjurați, în orașul de 5 stele?”


Mai multe familii care locuiesc în proximitatea Școlii Gimnaziale „Traian Dârjan” din Cluj-Napoca susțin că mai mulți indivizi dau iama pe terenul de sport al instituției și fac o gălăgie de neînchipuit, aproape în fiecare noapte. 

Situația este posibilă pentru că nimeni nu păzește școala din Someșeni, iar cei care vor să ajungă în zona terenului trebuie numai să sară gardul și au acces fără probleme.

Un clujean a relatat că a semnalat problema atât reprezentanților școlii, cât și celor din Primăria Cluj-Napoca. Însă, cele două instituții nu s-au pus încă de acord în legătură cu autoritatea pe care o au și pasează această responsabilitate de la una la alta. 

Mai mult, clujeanul a arătat că locuitorii din zonă nu reușesc să le facă față indivizilor dubioși care-și petrec timpul liber în curtea școlii, iar dacă îndrăznesc să le ceară să facă liniște sunt amenințați, înjurați sau scuipați. 

Potrivit acestuia, indivizii pleacă numai în momentul în care polițiști locali intervin. 

Deși am mai făcut sesizări legate de acest subiect, se pare că încă nu este rezolvat. Terenul de sport adiacent Școlii Traian Dârjan (Someșeni) reprezintă pentru mulți indivizi spațiul unde pot să își petreacă timpul făcând diverse activități nepotrivite și gălăgie, cu toate că poarta este închisă.

Școala nu are paznic și nimeni nu îi poate opri să sară gardul, deranjându-ne aproape în fiecare seară. De cine ține acest aspect? De școală sau de primărie? Reprezentanții școlii spun că de primărie, cei de la primărie spun că e atribuția școlii. Vă rog insistent să remediați aceste neplăceri.

Suntem mai multe familii deranjate de gălăgia făcută, de faptul că la orice oră se adună indivizi suspecți pe strada noastră și/sau pe terenul de sport. Dacă încercăm să le atragem atenția, suntem amenințați, scuipați sau înjurați. Am sunat la poliția locală de nenumărate ori.

Abia când vine poliția, ei pleacă. Trebuie să facem pe paznicii în orașul de 5 stele?! Nu ar trebui să aibă paznic această școală, ca orice școală europeană?”, a reclamat clujeanul. 


Comentarii Facebook