Duminica 22 Decembrie

„Dacă cinci școli nu reprezintă ceva, atunci mi-e greu să mai fac ceva”, spune primarul Clujului despre cele „5 școli” imaginare


Primarul Emil Boc spune că ar face școli noi, dar nu sunt terenuri în centrul Clujului. 

Am făcut cinci școli. Bine, lumea spune că nu sunt 5 școli fizice, dar nu poți găsi în centrul Clujului un teren liber ca să faci o școală sau într-un cartier constuit. Dar, am construit corpuri de clădiri noi, echivalentul a cinci școli cu 25 de clase și 400 de elevi.

Am triplat numărul locurilor în creșe. Asta arată preocuparea noastră. Sunt de acord că se poate face mai mult, dar dacă cinci școli nu reprezintă ceva, atunci mi-e greu să mai face ceva”, a declarat primarul Emil Boc. 

Acesta a precizat că numărul locurilor în creșe a crescut de la 485 la 1500.

Boc, întrebat când se face pasajul de la Tăietura Turcului: ”Eu nu pot să anunț… dar nu există derapaje de la implementare”

Acum legea îmi permite să fac exproprieri pentru școală. Acum, dacă îmi permite facem și unități de învățământ. Legislația nu ne-a permis nici să facem parc, dar acum putem face în Zorilor sau la Expo Transilvania”, s-a apărat primarul Emil Boc, când a fost întrebat de ce nu s-au făcut școli înainte de a se construi cartiere. 

USR: Cluj-Napoca, oraș fără școli. Chiar e educația prioritară pentru Emil Boc?

Adriana Cristian, consilier local USR Cluj-Napoca: ”E toamnă, părinții se revoltă iar, la fel cum au făcut-o și în anii trecuți, frustrările se adună și toate astea în timp ce domnul primar spune că educația este o prioritate pentru administrația PNL.

Domnule primar, 

când nu construiești nimic nou din 91 și zici că o anexă la o clădire și împrăștierea claselor prin toate clădirile libere e o bună gestionare a situației atunci educația nu e prioritară! 

când dintr-un proiect mare care include și un hub educațional tu scoți la licitație prima dată bazinul de înot înseamnă că educația nu e prioritară! 

când îți ia peste 5 ani să faci o școală nouă atunci educația nu e prioritară!  

când afirmi în ședința de Consiliu local că nu știi să fie o problemă cu locurile la grădiniță înseamnă că educația nu e prioritară! 

când cheltui 35% din bugetul de dezvoltare, dar nu faci școli, înseamnă că educația nu e prioritară! 

Când vrei să rezolvi o problemă estimezi nevoia, construiești urmărind tendința și suplimentezi puțin pentru creșteri neașteptate. Așa ar fi un oraș în care ar prima rezolvarea problemelor și nu PR-ul primarului numit de presă ”primarul OSĂ”.

Nu e doar vina primarului și a administrației PNL, e și vina noastră așa că atunci când ne vedem copiii obosiți ar fi bine să ne gândim cu cine am votat de 18 ani încoace. Dacă ne-am revolta și la vot poate, poate am avea un oraș în care educația chiar va conta, până atunci sper să înțelegem că vinovați suntem toți”.

Comentarii Facebook