Sambata 12 Octombrie

Demnitarii români vor fi arși la buzunare! Amendă de mii de lei dacă nu-și actualizează CV-urile


Demnitarii români vor fi arși la buzunare cu 10.000 de lei dacă nu-și actualizează CV-urile pe site-urile oficiale ale instituțiilor, se arată într-un proiect de lege depus la Senat. 

Acesta are drept scop ”creșterea transparenței și responsabilității demnitarilor” și ”acces liber cetățenilor la informații relevante despre cei care dețin funcții publice”, potrivit actului normativ.

Cetățenii au dreptul să cunoască cine îi reprezintă și care sunt calificările acestora. În lipsa acestor informații, pot apărea suspiciuni legate de competențele celor care dețin funcții publice importante”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Vezi proiectul de lege AICI

De asemenea, proiectul de lege prevede obligația demnitarilor români să-și publice CV-ul complet și actualizat pe site-ul oficial al instituţiei la care activează, în termen de 30 de zile de la punerea în funcţie.

CV-ul trebuie să includă cel puţin următoarele informații:

  • datele de identificare ale demnitarului (nume, prenume)
  • educaţia şi calificările profesionale
  • experienţa profesională anterioară, inclusiv funcţiile publice ocupate
  • publicaţii, distincţii sau alte realizări relevante
  • competenţele lingvistice şi alte abilități relevante.

CV-ul demnitarilor trebuie actualizat cel puţin o dată pe an sau de fiecare dată când intervine o modificare semnificativă în parcursul profesional.

Demnitari sunt persoanele care ocupă funcții de demnitate publică, inclusiv membrii Guvernului, parlamentarii, primarii, consilierii locali și județeni, alți funcționari publici cu statut de demnitate publică.

Comentarii Facebook