Demolarea garajelor în Cluj, o soluție bună, dar insuficientă pentru problemele orașului. La 100 de garaje demolate rezultă doar 125 de locuri de parcare


Demolarea garajelor din Cluj, deși reprezintă un pas important, nu este suficientă pentru a rezolva problemele de trafic și lipsa locurilor de parcare din oraș. În urma demolării a 100 de garaje, se obțin doar 125 de locuri de parcare, ceea ce nu acoperă cererea în creștere a locuitorilor municipiului.

La Cluj-Napoca mai sunt de demolat încă 4000 de garaje, până acum au fost demolate 6000.

„Acolo unde am desființat garajele, situația juridică a terenurilor a fost clară. Au rămas acele garaje care sunt pe terenuri cu probleme. Am demolat până în acest moment aproximativ 6000 de garaje.

Mai sunt încă vreo 4000 de garaje pe domeniul public și vom continua demolările. Suntem pe punctul de a putea să finalizăm încă o procedură de demolare a garajelor. Ne-am asumat acest lucru și vom duce acest lucru la bun sfârșit.

Așa cum am menționat, în condițiile în care demolăm o platformă de garaje, avem un spor între 22 și 25% a numărului de parcări rezultate. Adică, la 100 de garaje demolate vor rezulta 125 de locuri de parcare.

Deci, consider că este clar un beneficiu pentru locuitorii municipiului Cluj-Napoca. Eu cred că până la sfârșitul anului vom avea clară situația ca să putem să intrăm iarăși în acea procedură de desființare a garajelor”, a declarat Dan Tarcea, viceprimarul Clujului. 

Că e un beneficiu pentru locuitori să se demoleze garaje nu mai e de explicat nimănui. Întrebarea este ce facem cu alți mii de locuri care așteaptă cu anii un loc de parcare. La asta autoritățile încă nu au răspuns. 

Comentarii Facebook