Duminica 8 Septembrie

Dezbatere publică pentru aprobarea PUZ-ului de restructurare urbană a platformei industriale Carbochim


Clujenii sunt invitați la dezbatere publică pentru viitorul mall Carbochim.

Primăria Cluj-Napoca organizează o dezbaterea publică având ca temă aprobarea PUZ de restructurare urbană (platforma industrială Carbochim) - Piața 1 Mai - str. Porțelanului.

Dezbaterea va avea loc joi, 18 iulie 2024, ora 16:00 și se va desfășura în sistem hibrid (fizic - în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca - str. Moților nr. 3 și online, pe platforma Cisco Webex).

Persoanele care doresc să ia cuvântul în cadrul dezbaterii pot completa online cererea pe website-ul Primăriei - https://primariaclujnapoca.ro/... - accesibilă până înainte cu minimum 4 ore de ora stabilită pentru începerea ședinței, urmând ca linkul de conectare să fie transmis pe adresa de e-mail indicată.

Aproximativ 14 hectare de pe fosta platformă Carbochim (fabrică modernizată și relocată) vor fi redate clujenilor prin proiectul de regenerare urbană ce va fi dezvoltat de compania IULIUS. Master planul acestuia este definit de un concept young și family-friendly, ce va include un centru de arte performative, zone de entertainment, facilități ce încurajează sportul, branduri în premieră pentru oraș și regiune, spații office, zone verzi amenajate de peste 5 hectare, noi conexiuni pietonale și pentru biciclete, dar și multe alte funcțiuni. 

Proiectul își propune să integreze fosta zonă industrială (utilizată anterior doar pe o treime din suprafață) ca parte activă a orașului Cluj-Napoca. Centrat pe infuzia de spații verzi ample și experiențe urbane variate, acesta va fi un spațiu accesibil și cu facilități necesare vieții moderne.

Comentarii Facebook