Vineri 22 Noiembrie

Dialogul unui locuitori al străzii Dragalina cu Primăria Cluj-Napoca: ”Eu unde parchez?” / ”În Grigorescu, Poliția locală va fi indulgentă!” - VIDEO


Un clujean care locuiește pe strada Dragalina, închisă de Primăria Cluj-Napoca de luni, 3 aprilie, a plătit parcarea, dar nu mai poate intra cu mașina.

Riveranii s-au trezit excluși de pe stradă, așa cum sunt toți șoferii clujeni. 

În aproximativ 3 luni strada Dragalina din Cluj va arăta ca în randări. Va fi de cinci stele.

Până una alta, constructorii au lipit pe ușa blocului o foaie cu scoci la colțuri pe care scrie că pe toată perioada lucrărilor va fi asigurat accesul pietonal al riveranilor. Ha? Pietonal? Și cu mașinile ce facem? Și pietonii neriverani nu au voie pe Dragalina? Le cere cineva buletinul dacă îndrăznesc să treacă podul Elisabeta?

Am sunat frumușel de 4-5 ori la diverse numere de la primărie să întreb dacă există vreo soluție pentru riveranii care au mașină și loc de parcare plătit care, iată, dispare pentru 3 luni. Doamna, extrem de de treabă si politicoasă, la care am ajuns după ce am cerut mai multe interioare mi-a zis că nu știe”, a relatat omul de radio Adrian Ardelean.

Angajatul firmei de pază i-a transmis că nu are voie să intre.

Îl întreb, amical, pietonal: 

- Nu vă supărați, noi, riveranii, putem intra cu mașina? Cerberul zice tăios: - Nu. Avem autorizație de la Poliție. 

- Știu, înțeleg, dar noi, riveranii, mai putem intra pe banda disponibilă?” 

- Nu. Avem autorizație de la Poliție.

Sun la Poliție. Dar era biroul greșit, nu înțeleg? Ok, după alte două telefoane, ajung la un domn la fel de politicos ca doamna de la primărie. Îl întreb: 

- Noi, riveranii, unde parcăm cât se lucrează pe stradă, avem vreo alternativă? Ofițerul îmi spune că strada va arăta foarte frumos când va fi gata. 

- Ok, nu contest oportunitatea lucrării. Dar noi, riveranii, unde parcăm? Știți, mai avem și copii mici, mai ducem copii pe la grădi, la doctor și unde se mai duce copilul. 

- Mda, așa e. Mergeți încolo pe [nr. str] Grigorescu și parcați acolo, dar să nu încurcați traficul. Poliția locală va fi îngăduitoare.

- Păi, și dacă parchez pe locul cuiva? 

- Lăsați un bilet pe bord, cu numărul de telefon. 

- Si unde parchez după aia, dacă mă sună proprietarul?

- Ha, ha!”.

Concluzia lui Adrian este că acum fiecare e pe cont propriu.

Lucrările au început, se sparge, se transportă moloz, malul Someșului cunoaște exuberanța vieții la drumuri și poduri. Such a vibrant city. Riveranii, ne luăm rapid mașinile din fața buldozerelor cu pickhammer care se apropie amenințător de caroserii. Fiecare e pe cont propriu. Umblă zvonul îngrijorător că dacă nu fugim, vine cineva și ne ridică mașinile și cine știe unde ni le duc. 

Buldozerele au intrat pe strada Dragalina ca vulpea în poiată. Suntem perfect debusolați. Scapă cine poate. Fugim ca potârnichile. Nu știm unde. Poliția nu ne zice unde sa fugim, dar ne asigură ca va fi îngăduitoare cu parcările la limita regulamentului. Adică tot politia e îngăduitoare. Primăria nu ne zice unde să ne parcăm legal, organizat, mașinile alungate din culcușul plătit la serviciul parcări de pe strada Moților.

Je suis potârniche!

P.S. Mor de curiozitate să văd cum se va ridica gunoiul timp de 3 luni”, a încheiat acesta.

Cert e că tot Clujul a fost un haos marți dimineața. Pe fondul zăpezii căzute, probabil că mai mulți șoferi au ieșit cu mașinile în trafic și s-a stat cu zecile de minute în trafic. 

Comentarii Facebook