Duminica 22 Decembrie

„Din statistici poți să dai impresia că orașul este verde, dar el nu este”. Primăria umflă cifrele spațiilor verzi, incluzând în ele cimitirele și pădurile


Emil Boc declara în anul 2021 că municipiul Cluj-Napoca își asumă parcursul de „oraș verde”, iar direcția este una clară „orașul să fie redat oamenilor și mai puțin mașinilor”. Cu toate acestea, europarlamentarul Nicu Ștefănuță susține că Primăria Cluj păcălește clujenii, dar și Europa cu situația spațiilor verzi amenajate, care sunt incluse în Registrul spațiilor verzi. 

Ștefănuță spune că Primăria ar umfla cifrele, incluzând în numărul spațiilor verzi pe cap de locuitori, cimitirele, dar și pădurile Clujului. Oficial, municipiul are astăzi 28,64 mp/cap de locuitor spații verzi, ceea ce depășește norma europeană de 26.

„Îmi vine să râd pentru că se vede cu ochiul liber că nu ai cum să vii cu cifra aceasta. Când te uiți la date îți dai seama că în ele sunt incluse cimitirele, sunt incluse pădurile Hoia și Făget.

Îmi pare rău, dar dacă incluzi toate pădurile, toate zonele forestiere externe, chiar dacă le încadrezi în intravilan, atunci evident că îți dă o medie enormă.

Dar dacă ești onest cu tine și faci Registrul spațiilor verzi așa cum prevede legea, doar cu parcuri, atunci poți să măsori cu adevărat. (…) Din statistici poți să dai impresia că orașul este verde, dar el nu este”, a subliniat Ștefănuță, potrivit media9.ro

„Direcţia este clară, ca oraşul să fie redat oamenilor şi mai puţin maşinilor, iar deplasarea să se realizeze cu o alternativă a maşinilor, metrou, tren metropolitan, transport în comun cu autobuze, să îţi facă plăcere să munceşti, să înveţi, să îţi întemeiezi o familie, să te distrezi şi din care să nu mai pleci”, declara Emil Boc în anul 2021, când a anunțat Clujul ca fiind primul oraș din România care aderă la Acordul privind Orașele Verzi.

Comentarii Facebook