Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: ”Dacă mă alegeți primar voi crește valoarea proprietăților imobiliare cu 50%!”


CEO -ul Terapia Cluj, Dragoș Damian, extrem de prezent în online cu opinii, a făcut un joc de imaginație și a expus cum i-ar atrage la vot pe bucureșteni, dacă ar fi să candideze. 

Despre Dragoș Damian s-a speculat la alegerile din 2020 că ar candida la primăria Cluj-Napoca, pentru fotoliul de primar, din partea PSD, dar acesta a negat informațiile. De altfel, atunci, PSD Cluj îl curta și pe Ștefan Gadola, fondatorul Energobit.

Dragi bucureșteni, dacă mă alegeți primar, voi crește valoarea proprietăților imobiliare cu 50%!' - Iată o promisiune electorală absolut realistă care va genera prezența la vot și, desigur, vot.

România este țara care are cei mai mulți proprietari de apartamente din Uniunea Europeană, aproape 95% dintre români stau bine-mersi în propriile locuințe, deși dau foarte mulți bani din veniturile lunare pe întreținere. Pentru comparație, în țările bogate din vestul Europei, procentul de proprietari este de 50-60%, iar cei care stau în chirie nu își dau toți banii pe întreținere. Dar nu există cultura de a fi proprietar cum este cea din România, care s-a format după perioada comunistă când, începând cu 1994, românii și-au putut cumpăra apartamentele la prețuri de nimic.

Apoi, în timp, în loc să investească în plasamente financiare, fonduri de investiții, bursă, bitcoin, companii de tehnologie etc., românii au investit în imobiliare - asta li s-a oferit, în asta au băgat bani. Nici chiar criza din 2008 nu a frânat apetitul pentru imobiliare, nici chiar pandemia, războiul și inflația costurilor de întreținere nu au putut opri românii să investească în locuințe. Nu este de mirare că foarte mulți concetățeni sunt semi-rentieri, chiar dacă muncesc undeva, le mai vin lunar câteva sute de euro din închirierea de apartamente. Generațiile mai tinere vor primi moștenire cel puțin două locuințe, de la bunici și părinți, astfel încât vor avea o sursă sigură de rentă lunară.

Marii câștigători sunt 10-15 municipii importante, în primul rând cele academice și cele industriale, care atrag studenți și angajați care, evident, au nevoie să locuiască undeva. Explozie după explozie a pieței imobiliare în orașe metropolitane din România, prețuri amețitoare la achiziția apartamentelor de tot felul, chirii exorbitante… Și nici nu au intrat încă străinii, se așteaptă să vină ucrainieni, israelieni, arabi etc., care să investească sau cumpere imobiliare.

Să fim înțeleși, votanții din orașele mari, inclusiv București, nu sunt studenții și angajații care vin acolo la studii sau muncă, care ar prefera prețuri de cumpărare și chirii mici. Votanții sunt rezidenții proprietarii de locuințe, care vor să le vândă sau să le închirieze cât mai scump. Votanții sunt tot eșafodajul de afaceri pe verticală și orizontală care este implicat în imobiliare.

Astfel încât, dragi candidați la Primăria Bucureștiului, lăsăți traficul, poluarea, parcurile, urmăririle penale, atacurile toxice la persoană și alte subiecte neinteresante sau de tabloid, promiteți bucureștenilor că valoarea proprietăților imobiliare va crește cu 50%, poate chiar mai mult, în următorul mandat de patru ani. Iar mare lucru nu veți avea de făcut, viața a arătat că în ultimii 10 ani valoarea proprietăților imobilare s-a dublat”, a scris Dragoș Damian, în opinia publicată în ştiripesurse.ro.

Comentarii Facebook