„Drăguț centrul Clujului, dar îl vedem prea puțin pentru a vota doar pentru el”. Clujenii care locuiesc în Iris, nemulțumiți de dezvoltarea cartierului
Cartierul Iris situat în nordul Clujului, granița sa superioară marcând, de altfel, chiar marginea orașului, pare uitat de administrația locală. Clujenii care locuiesc în zona străzii Septimiu Severus se plâng că de ani de zile li s-a promis asfalt, iluminat public decent și bănci, însă totul ar fi rămas doar pe hârtie.
„Revin pentru aleea Septimiu Severus, pentru care atât eu cât și vecinii din complex am ridicat nenumărate tichete în ultimii imediat 4 ani.
În urma ultimului ticket, ni s-a spus că au fost depuse actele pentru modernizarea aleii respective.
Mă întreb acum câți ani durează până când o alee de câțiva metri poate beneficia de iluminat public, asfalt, trotuar și eventual o băncuță sau 2.
Imediat trebuie să dăm cu ștampila pe buletin și deși este drăguț centrul Clujului, îl vedem mult prea puțin, pentru a vota doar pentru el”, se arată într-o sesizare pentru Primăria Cluj.
Amintim că, Primăria Cluj a emis în octombrie 2023 autorizația de construire pentru executarea lucrărilor amenajare a unor legături pietonale între Piața Karl Liebknecht, Parcul Iris și străzile adiacente (străzile Maramureșului, Oașului, Nădășel). Licitația pentru modernizarea Pieței Karl Liebknecht și a străzilor adiacente din Cluj-Napoca a fost adjudecată în urmă cu un an în favoarea asocierii Nord Conforest - NV Construct. Investiția se ridică la 14,9 milioane de lei, adică aproximativ 5 milioane de euro. Finanțarea este asigurată din bugetul local. Lucrările de modernizare vor avea loc în Piața Karl Liebknecht, care ar trebui să devină un „centru de cartier” în Iris, cu spații verzi, piste de biciclete și alei pentru pietoni.
Imagine cu caracter ilustrativ
10 Comentarii
Aia din Marasti si Manastur traiesc in ghetourile comuniste, aia din Bulgaria si Iris traiesc intr-o zona gri printre ruinele industriale, aia din Buna ziua si Borhanci traiesc in ghetourile moderne. Aia din Europa si Sopor traiesc printre noroaie intr-un vesnic santier. Aia din Grigorescu si Intre Lacuri traiesc in cartiere gandite pentru clasa muncitoare,… Citeste mai departe
Nu cred ca este an in care sa nu fi re-re-re schimbat pavaje si borduri, incepand inca dinaintea Podului Sarii. In piata cu nume marxist a reabilitat-o acum 2 ani. Nimeni , ma refer la ceva institutii, care au activitatea de control a sumelor de bani evaporate aiurea si repetitiv, nu intervine?
@Iris Floare: Dar s-au reasfaltat drumuri intregi in fiecare an, si te mira de cateva borduri.
@.: Da mha virgula inainte de SI, doar ca tot alea , unele de 2 ori pe an. Mananci si tu o coaja de pita de la Bocarie.
De 2 decenii il votati sistematic si regulat, ultimul el pe noi si ne place. Vina nu este la Boc, sufera de mania puterii si grandorii, gen Ceasca. E simplu, nu-l mai votati. Dar nu indraznesc sa pariez ca nu va iesi tot el sau vreun trepadus de-a lui, daca pleaca la UE.
Primăria sfidează Clujenii se pishă pe dorințele lor numai piețe și parcuri care pe urmă sunt abandonate și neîngrijite.
Clujul a devenit un oras-ambalaj, a carui imagine este folosita pentru marketing. Primaria se perocupa sa ii atraga si sa ii multumesca pe turistii care vin in oras, dar nu face mare lucru pentru cei care platesc taxe si impozite in oras.
@Asa buget mare si pwwla,nimic nu se face.: Dumneata stii cat costa o dala sau o bordura Videanu? Marmora , nu alta si de aia de Carrrara, nu mai zic de studii, de fezabiltati, de pre ante contracte si ante pre studii, facute de speciali stii din garsonierele primariei, vorba aia, semnezi o hartie, primesti milionul, din aia dai parandarutul la partid,… Citeste mai departe
Nimeni nu prea vede centrul Clujului, decat persoanele care nu au ocupatie si ies la cefenele sau la plimbare. In rest din autobuzele prea aglomerate nu prea iti mai vine sa admiri centrul cand faci o ora pana acasa si vezi mereu doar strazi in lucru, receptionate si sparte iar