Sambata 5 Octombrie

Drumul până la școală, o cursă cu obstacole pentru părinții din Cluj: „Ducem copiii în cărucioare pe carosabil și stăm în coloană, în spatele mașinilor”


Nici bine nu a început anul școlar că s-a dezlănțuit haosul pe străzile din Cluj-Napoca. Traficul e infernal, iar mulți părinți sunt aspru criticați că își duc copiii la școală cu mașina și blochează benzi de circulație și trotuare. 

Pe de altă parte, există și o categorie de părinți care alege că își ducă copiii la școală, grădiniță sau creșă pe jos. Însă, principala problemă este lipsa trotuarelor.

O mămică din Cluj-Napoca susține că înainte de Creșa Căsuţa Iepuraşilor din cartierul Grigorescu nu există niciun trotuar. Prin urmare, atunci când își duce copilul în cărucior este nevoită să se poziționeze în spatele mașinilor și să stea în coloană, în traficul infernal de dimineață. 

Chiar înainte de creșa "Căsuța Iepurașilor" din cartierul Grigorescu nu există trotuar. Nu există TROTUAR. Ieșim cu copiii pe stradă și stăm în spatele mașinilor, în coloană cu cărucioarele, pentru că nu putem să trecem prin traficul de dimineață din cauză că NU EXISTĂ TROTUAR.”, a semnalat o mămică. 

Tot în cartierul Grigorescu, zeci de elevi și părinți sunt nevoiți să treacă strada neregulamentar pentru că nu există o trecere de pietoni marcată în zonă. 

La intrarea pe Strada Buzău și pe Strada Ștefan Moră, la intrarea din Vlahuță, străzi pe care traversează sute de elevi zilnic, care merg la Ghibu, aflat la 50 de metri distanță – NU există treceri de pietoni.

Toți acești elevi din clasele 0-4, împreună cu părinții care îi aduc, sunt nevoiți să treacă neregulamentar. Nu s-ar putea face ceva în privința asta? I-ar ajuta mult pe copii. Mulțumesc, o zi bună!”, a semnalat un clujean. 

Comentarii Facebook