Vineri 22 Noiembrie

E GĂLĂGIE și se cere închiderea unui loc de joacă din Mărăști. Primăria ia o decizie halucinantă pentru că ”părinții stau pe bănci și urlă la copii”


Primăria Cluj-Napoca a luat zilele trecute decizia ridicării băncilor de la un loc de joacă de pe Aleea Bârsei 2 - 4, din carterul Mărăști, amenajat în urma unui proiect de bugetare participativă, pentru că sunt reclamații privind gălăgia. 

Sunt două tabere, una dorește desființarea locului de joacă, iar cealaltă păstrarea lui. Primăria Cluj-Napoca a găsit o soluție halucinantă de  împăcare și a ridicat băncile, ca să ”nu mai stea oamenii la povești”.

Deși se temeau și înainte, acum oamenii care au copii cred cu tărie că urmează să fie rdicate leagănele și aparatele de joacă.

Locul de joacă din Mărăști a fost făcut prin bugetare participativă. Acum unii locatari cer desființarea lui

Părinții de pe Aleea Bârsei 2-4 au depus un proiect pe bugetare participativă și au câștigat. A fost bucurie mare atunci și s-a amenajat un loc de joacă, dar la scurt timp a izbucnit scandalul și reclamațiile. Cei care stau în apropiere cer din pimăvară desființarea lui și au adunat 40 de semnături, pe care le-au depus viceprimarului Olah Emese, pentru a li se face dreptate. Aceasta susține că ar fi 50 - 60 de semnături.

În replică, oamenii cu copii au strâns și ei 90 de semnături și au cerut păstrarea locului de joacă.

Am strâns 90 de semnături de la oamenii din zonă să se păstreze și să nu se ia locul de joacă. Ceilalți au adunat 40 de semnături și s-au dus la viceprimărița Olah Emese. Drept răspuns s-au luat băncuțele și nu mai au unde să stea oamenii: bunicii și părinții. Decizia s-a luat săptămâna trecută și de atunci nu mai sunt bănci. Nu ni s-a părut normal. Ni s-a spus că în baza plângerilor s-au luat băncuțele”, ne-a relatat Cosmin Rusu, locatar în zonă și cel care a strâns semnăturile de păstrare a locului de joacă. 

Aceștia au cerut Primăriei Cluj-Napoca să păstreze locul de joacă, în ciuda reclamațiilor, iar răspunsul municipalității din 16 iulie 2021 preciza că ”locul nu se poate desființa, deoarece dotările sunt în perioadă de garanție și se interzice schimbarea destinației. Stupoare! Ulterior s-au ridicat băncile. Acum am vorbit cu doamna viceprimar Olah și a spus că s-a decis să se ridice băncile și mi-a trimis hârtie, prin care se arată că băncile vor fi ridicate până în primăvara anului 2022”, a mai spus locatarul.

În ecuație a intrat și Călin Gabudean, consilier local PNL, responsabil de cartierul Mărăști. ”A venit că a auzit de problemele noastre. A zis că a sunat la Primărie la Vasile Moldovan, șef Serviciu, care i-a zis că s-a făcut presiune asupra lui. Eu cred că doamna Emese Olah a abuzat și nu cred că cineva a luat o decizie de a fi luate băncile, ci dânsa a decis, pentru că cei care au depus plângere sunt mulți de etnie maghiară”, a mai afirmat locatarul.

Viceprimarul Olah Emese ne-a spus cu regret că s-a ocupat personal de acest loc de joacă, deoarece i-a revenit prin programul de bugetare participativă. 

A fost un proiect câștigător pe bugetare participativă, care a produs scandal între vecinii direct afectați și vecinii care folosesc locul de joacă. 

Am încercat să mediez situația și apoi pe perioada de iarnă am decis să desființăm bancutele, nu și leagănele, pentru a nu fi gălăgie insuportabilă în zona respectivă.

Pot să confirm că există un disconfort fonic și ne-au prezentat vecinii și înregistrări.

Sunt 50 - 60 care sunt contra și stau în apartamentele afectate, în imediată apropiere a locului de joacă. Sunt alți 80 - 90 vecini, care doresc un loc de joacă în zonă. 

Nu sunt de acord cu desființarea, dar m-am gândit că pe durata iernii să ridicăm băncuțele.

Am fost și la 21.30 seara, deși conform reglementărilor spun că se poate sta până la 22.00, și era gălăgie. Părinții urlă la copii de pe bănci și este gălăgie. Acum vor trebui să meargă la ei, nu vor mai sta pe bănci”, a spus Olah Emese, viceprimarul Clujului.

Referitor la acuzația că le-ar ține partea celor care vor desființarea locului de joacă, Olah Emese a spus că asta acuză ambele părți, așa că nu e nimic real. ”Cei care vor desființarea spun că le țin partea celorlalți. Repet! Locul de joacă nu se va desființa. Până în primăvară nu sunt bănci. E o  soluție provizorie!

Acolo sunt 8 scări direct afectate și sunt altele mai îndepărtate. Nu pot să zic că am stat acolo toată ziua, dar când am fost la fața locului am văzut că sunt probleme (n.red. gălăgie). Cred că mai sunt și probleme între locatari, care trebuie rezolvate”, a mai spus aceasta. 

WhatsApp Image 2021-11-04 at 17.02.13.jpeg

Foto: Locul unde erau băncile ridicate

Dacă aveți reclamații și sesizări, ne puteți scrie pe office@stiridecluj.com, pe Whatsapp (0722804093) sau pe Facebook, iar noi vom sesiza mai departe autoritățile. 

Comentarii Facebook