Duminica 8 Septembrie

E oficial! Centura Metropolitană a Clujului a rămas în aer/ Contestația a fost respinsă, deci licitația trebuie reluată


Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins astazi contestația depusă de firma CON A privind anularea de către Primaria Cluj-Napoca a licitației pentru Centura Metropolitană, tronsonul lung (numarul 2).

In urma cu câteva săptămâni, Primăria nu a avut de ales și a fost obligată să anuleze licitația pentru că singura ofertă (cea depusa de CON A) depășea valoarea stabilită cu circa 30%, iar legea permite doar o depășire de maxim 15%.

Imediat, asocierea formată din firmele CON-A Operations, Dimex 2000, Concelex, Hydrostroy și Automagistral Pivden, a depus contestație la CNSC privind anularea licitației pentru cel de-al doilea tronson al centurii metropolitane din Cluj-Napoca

La momentul depunerii contestației primarul Emil Boc transmitea clujenilor că „S-a depus contestație la tronsonul 2 al centurii metropolitane. Dacă firma câștigă la CNSC, se poate scurta și se intră la lucru chiar în toamna aceasta, dacă nu se câștigă se reia licitația. Mai avem o lună de așteptat să vedem răspunsul CNSC-ului”

Decizia CNSC este ”respingere pe fond” și va duce la reluarea licitației. Va fi a treia oară când se licitează Centura Metropolitană, un obiectiv de importanță maximă pentru oraș.

con a respingere centura 2 .png

Comentarii Facebook