Elena Lasconi a absolvit o universitate privată din Deva pe care a omis-o din CV. Mediile din facultate au fost de 5 și 6 - Vezi diploma


Elena Lasconi a absolvit o universitate privată la Deva, dar a omis să menționeze acest lucru în CV-ul oficial

Elena Lasconi, fostă jurnalistă și actual primar al orașului Câmpulung, a absolvit Universitatea privată Ecologică din Deva, unde a studiat Managementul în domeniul turismului și comerțului internațional. În ciuda acestui fapt, informația nu este menționată în CV-ul său oficial, nici pe pagina personală, nici pe cea a primăriei. La finalul studiilor universitare a susținut licența la Academia de Studii Economice (ASE) din București și a luat o notă mare: 9.20.

Potrivit Newsweek, Lasconi ar fi avut rezultate academice modeste, cu medii sub 7 pe parcursul anilor de studii. Mai multe examene au fost trecute cu nota 5, iar în al doilea an de studiu a obținut media generală de 6,40.


Screenshot 2024-09-11 145931.png

Screenshot 2024-09-11 145812.png


De asemenea, la finalizarea studiilor, a ales să susțină examenul de licență la Academia de Studii Economice (ASE) din București, după o pauză de trei ani. Nota finală de la licență a fost, însă, mare - 9,20, deși media generală a anilor de studiu la universitatea privată era considerabil mai scăzută.

Screenshot 2024-09-11 150403.png



Conform unor declarații date pentru Newsweek România, Lasconi a susținut că nu a ascuns informația privind studiile sale la Universitatea Ecologică, precizând că a menționat doar diploma de licență obținută la ASE, deoarece aceasta este relevantă în contextul finalizării studiilor superioare.

În ciuda acestor clarificări, au apărut speculații conform cărora omisiunea ar putea fi interpretată ca o încercare de a ascunde faptul că a absolvit o instituție de învățământ considerată mai puțin prestigioasă. De asemenea, Universitatea Ecologică din Deva a fost clasificată în categoria cea mai slabă a universităților din România, conform unei ierarhizări realizate de Ministerul Educației în anul 2011.

Comentarii Facebook