Vineri 27 Septembrie

Elevii clujeni din școlile aflate în renovare vor învăța în containere. Unele cursuri vor fi desfășurate și în spații închiriate, anunță Primăria

Imagine cu caracter ilustrativ

Boc a convocat Consiliul Local Cluj-Napoca într-o ședință extraordinară pe data de 23 septembrie, pentru a aproba rectificarea bugetului local. Scopul principal al demersului este acoperirea cheltuielilor suplimentare generate de transportul elevilor, care au apărut ca urmare a lucrărilor de renovare la mai multe unități de învățământ din oraș.

Din cauza șantierelor deschise la diverse școli și grădinițe, o parte dintre sălile de clasă nu mai sunt utilizabile, impunând astfel relocarea cursurilor în alte locații. Acest lucru a crescut costurile de transport pentru elevi și preșcolari.

De exemplu, la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, unde clădirea este renovată energetic prin fonduri PNRR, cheltuielile de transport au crescut cu 113.288 lei. La Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși”, suma suplimentară este de 66.759 lei, în timp ce transportul preșcolarilor de la Grădinița cu Program Prelungit „Lizuca” necesită o majorare bugetară de 50.000 lei. Grădinița cu Program Prelungit „Mămăruța” necesită o suplimentare de 26.300 lei, pentru transportul copiilor din zona Pata Rât către sediul grădiniței de pe strada Branului.

În plus, o parte dintre elevii de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” vor fi transportați de pe strada Avram Iancu pe strada Dorobanților, generând o suplimentare de 33.987 lei.

În total, proiectul de hotărâre prevede o sumă suplimentară de 290.334 lei pentru acoperirea cheltuielilor legate de transportul elevilor cu autobuzele școlare.

Unitățile de învățământ au mai solicitat suplimentarea bugetului pe anul 2024, pentru închirierea de containere și spații necesare desfășurării în bune condiții a cursurilor. Astfel, la Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” se propune alocarea sumei 16.065 lei (unitatea de învățământ este renovată energetic prin PNRR) pentru închirierea a șase containere. Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” are nevoie de 125.475 lei (unitatea de învățământ este renovată energetic prin PNRR) pentru închirierea a cinci spații necesare desfășurării în bune condiții a cursurilor și închirierea a două containere. Totalul cheltuielilor pentru închirierea de containere și spații necesare desfășurării în bune condiții a cursurilor este în sumă de 141.540 lei, scrie ziarulfaclia.ro. 

Comentarii Facebook