Elevii din Cluj vor beneficia de facilități de transport. Care este formula de calcul


Alin Tișe, Președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat că a inițiat un proiect de hotărâre cu privire la stabilirea unor reglementări pe perioada anului școlar 2024-2025. Mai exact, elevii care nu sunt școlarizați în localitatea de domiciliu și nu beneficiază de existența serviciilor de transport vor beneficia de anumite facilități. 

„Asigurarea accesului la educație constituie o prioritate permanentă pentru forul administrativ județean. Ne dorim cele mai bune condiții de studiu pentru toți copiii, indiferent de mediul de proveniență și sprijinirea lor pentru atingerea celor mai bune performanțe școlare”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Scopul acestui proiect îl reprezintă stabilirea valorii unitare lei/kilometru aferentă sumei forfetare lunare și stabilirea sumei forfetare pe zi, aferentă fiecărei tranșe de un kilometru, pe o distanță de la 1 la 50 de kilometri de care vor beneficia elevi din județul Cluj pe perioada anului școlar 2024-2025. Aceste facilități sunt acordate tinerilor care nu sunt școlarizați în localitatea de domiciliu și nu beneficiază de existența unor servicii de transport public, curse școlare, transport cu mijloace de transport aparținând unităților de învățământ sau consiliilor locale, notează turdanews.ro.

Suma urmează să fie stabilită de către unitatea de învățământ după o formulă de calcul, pe baza valorii unitare lei/km aprobate de consiliile județene, înmulțită cu numărul de kilometri parcurși zilnic între localitatea de domiciliu/ reședință a elevilor și localitatea în care aceștia sunt școlarizați și numărul de zile de cursuri din luna de analiză.

Decontarea costurilor pentru facilitățile de transport acordate elevilor se face de la bugetul de stat, prin Ministerul Educației.


Comentarii Facebook