Duminica 8 Septembrie

Emil Boc acuza guvernul Ponta de mafie in educatie: Scot locurile cu taxa de la universitatile de stat, in favoarea celor private VIDEO


Fostul premier Emil Boc a acuzat in emsiunea Stiri de Cluj LIVE, de joi seara, Guvernul Ponta ca incearca sa distruga sistemul de universitati de stat, favorizandu-le pe cele private.

"As vrea sa spun ca eu nu sunt impotriva universitatilor particulare. Vreau sa se stie acest lucru, dar sunt impotriva imposturii si a dorintei de a promova, in detrimentul invatamantului public, interese incorecte ale invatamantului privat.

De ce credeti ca a fost prima nominalizare doamna Dumitrescu (n.red. rectorul Universitatii Spiru Haret)? Se dorea sa se dea satisfactie totala intereselor invatamantului privat in dauna interesului public. Va dau doar cateva exemple: foarte mult timp au existat presiuni uriase, si de la mine din partid, dar si din afara, pe linia Corina Dumitrescu pentru a se da posibilitatea universitatilor private ca atunci cand se desfiinteaza sa ramana cu patrimoniul si nu sa se imparta in mod firesc. Adica sa ramana patrimoniul actionarilor privati, uitand sa spuna ca intre timp ei au beneficiat de scutiri de taxe de la stat, ca beneficiaza de finantarea per student, la fel ca si ceilalti si la imparteala sa ramana numai la privat. Noi am fost total impotriva unui asemenea demers", a precizat Emil Boc.

El a spus ca se doreste scoaterea locurilor cu taxa de la universitatile de stat, pentru a le favoriza pe cele private.

"Al doilea lucru sa dispara locurile cu taxa de la universitatile de stat. Era miza numarul unu al noului ministru al Educatiei, ca sa ramana lumea la facultatile private si sa desfiintam finatarea invatamantului de stat care se consacrase si sa distrugem practic invatamantul de stat. Aveau multe alte interese care sa duca la mentinerea sistemului de fabrici de diplome, pentru ca in ultima instanta ce doreau: sa scoata invatamantul privat de sub regimul de acreditare obligatoriu si de la standardele de calitate impuse de noul ministru. Asta insemna ca nu mai puteau sa dea pe banda rulanta diplome asa cum le-au dat in trecut. In fata acestor trei elemente: patrimoniul, locurile cu taxa de la stat, care sa treaca toate la privat, si fabrici de diplome pe banda rulanta inca preseaza pe guvernul Ponta sa modifice Legea Educatiei pentru a le da satisfactie si, cu alte cuvinte, sa ditrugem elementul de credibilitate a Legii Educatiei", a mai spus Emil Boc.

 

Vezi in emisiunea de AICI ce a declarat despre Ioan Mang, ministrul plagiator de la Educatie.

 

Emil Boc: "Cand spui Ponta, spui deprecierea leului" VIDEO

Comentarii Facebook