Emil Boc mai cumpără 18 autobuze electrice pentru Clujul „smart și verde”, cu 16 milioane de euro: „Urmărim creșterea calității vieții”
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat că a semnat contractul de furnizare pentru 18 autobuze electrice articulate, cu o valoare de 16 milioane de euro, bani obţinuţi din fonduri europene.
Boc precizează, într-un mesaj transmis pe pagina sa de Facebook, că noile autobuze electrice, cu o capacitate mai mare decât a celor existente deja în municipiu, vor deservi ruta Cluj-Napoca-Floreşti şi alte trasee, în funcţie de solicitările cetăţenilor.
„Am semnat contractul de furnizare pentru un număr de 18 autobuze electrice articulate Solaris Urbino, cu o lungime de 18 metri şi capacitate de 131 persoane. Noile autobuze electrice, cu o capacitate mai mare decât cele existente deja la Cluj-Napoca, vor deservi ruta Cluj-Napoca-Floreşti şi alte trasee din municipiu, în funcţie de solicitările clujenilor pentru noi linii de transport public şi analiza CTP Cluj-Napoca. Noile autobuze vor ajunge la Cluj-Napoca în următoarele 12 luni şi vor fi integrate în actuala flotă de transport public. 50% din flota de transport în comun a municipiului este verde şi nepoluantă. Contractul semnat cu Solaris Bus & Coach SP. Z.O.O. are valoarea de 83.131.020 RON şi cuprinde, pe lângă vehicule, 6 staţii de încărcare rapidă şi 18 staţii de încărcare lentă", spune Emil Boc.
Edilul mai spune că administraţia are în plan extinderea flotei de transport public prin achiziţionarea de autobuze electrice pentru a fi un oraş verde, nepoluant, în care se doreşte creşterea calităţii vieţii, ca parte a reţelei europene de „100 de oraşe neutre din punct de vedere climatic".
Autobuzele electrice articulate Solaris Urbino au o capacitate totală de transport de 131 persoane, din care 44 pe scaune, beneficiază de spaţiu pentru fotolii rulante, spaţiu pentru cărucioare de copii, rampă de acces, au o lungime de 18 metri, înălţime de 3,3 metri şi lăţime de 2,55 metri, beneficiază şi de 6 staţii de încărcare rapidă: fiecare 3 autobuze livrate vor fi însoţite de o staţie de încărcare rapidă compatibilă cu soluţiile de încărcare deja existente în cadrul flotei CTP şi 18 staţii de încărcare lentă, Wi-Fi şi camere de supraveghere.
„Pe lângă aceste 18 autobuze şi staţiile de încărcare aferente, deja finanţate prin PNRR, alte 22 autobuze şi staţii vor ajunge la Cluj prin proiecte depuse în cadrul altor programe operaţionale de finanţare din fonduri europene, totalul ridicându-se la 40 de autobuze noi în perioada următoare", a mai precizat Boc.
8 Comentarii
da din banii lu muma-sa le cumpara? ce onoare ne face!
Boc, cumpara cu banii de la masa sau primaria cumpara cu banii clujenilor? Cum e ma sluga?
Sug bote nespălate de boschetari gratis .
@Scoate limba din kurul lui Boc: Te-ai apucat de furat nume acum? Pe de alta parte, ce nu se fura la voi in partid?
Prima întrebare patriotică e cu rumânii de suntem așa tâmpiți să nu fabricăm troleie nearticulate, tractoare, pluguri, grape, că nu-'s mașini cu aburi și de ce dreakului mai plătim sinecuri zise facultăți cu rutiere vremuri risipite-'n trafic, a treia e câte "alveole stații de autobuzuri" s-au edificat în comună de a nu se bloca ca banda lu' boc cu… Citeste mai departe
cat ***** se poate manca,,, de la atata calitate a vietii exodul continua in scurt timp suntem un oras sub 200k de la 400k
@Smart in koor si verde vopsit,betonat si cu dale de la Videanu.: