Sambata 21 Decembrie

Fiul deputatei Steluța Cătăniciu, primă record de Crăciun de la Transelectrica. Românii sunt sfătuiți să strângă cureaua


Transelectrica a dat prime uriașe angajaților, dar fiul deputatei Steluța Cătăniciu a ”lovit” cea mai mare sumă, 20.000 de lei. 

Românilor li se cere să facă economii, iar cei de la companiile de stat împart prime cât câștigă unii în câteva luni. 

La sfârșitul acestui an, unul de criză în toată lumea, conducerea Transelectrica a semnat un protocol, în 20 decembrie 2022, prin care directorului general i-a fost alocată o sumă uriașă pentru a-i premia pe cei mai merituoși.

Conducerea Transelectrica, care are monopolul pe piața românească de energie electrică (statul român deține 58,7% din acțiuni), a premiat 455 de salariați excepționali, conform expresmagazin.ro

Transelectrica este în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului, adică a lui Marian Neacșu, PSD.

Nicolina Anuța Vărzaru, manager, director direcție, care a semnat alocarea acestor prime, a încasat 20.000 de lei, adică 4000 de euro. La fel a primit și fiul Steluței Cătăniciu, Tudor Rareș Cătăniciu, consilier de specialitate, prețuit pentru expertiza sa.

prime-3.jpg

Liberalii nu încetează cu nepotismele: Tudor Rareş Cătăniciu, fiul Steluței Cătăniciu, fostă membră PD, în echipa lui Emil Boc, apoi PNL vechi, apoi membră a Partidului Conservator, apoi ALDE, iar acum PSD, a fost propulsat la cabinetul de adjunct al Secretariatului General al Guvernului (SGG), Mircea Abrudean”, scria Psnews, în mai 2021. Transelectrica este în subordinea SGG.

În declarația de avere apare că a luat și un împrumut de 135.000 de euro de la Mircea Abrudean. 

Capture.PNG

În 2014, Steluța Cătăniciu se plângea că nu-și poate angaja fiul la Cluj din cauza mafiei politice

Juniorul Rareș Cătăniciu era deja angajat, în 2014, la București, iar mama lui explica de ce. 

Da este angajat la Electrica București în calitate de consilier”, a răspuns Cătăniciu, dar a adăugat că nu câștigă 10.000 de lei pe lună.

A fost o perioadă consilier la ministrul Muncii, doamna Mariana Câmpeanu, pentru că, din păcate, aici în Cluj nu i-am găsit un loc de muncă. A lucrat pe 2.000 de lei, pe jumătate de normă la doamna Câmpeanu, pentru că în Cluj din cauza unui membru al PNL, cum a fost Horea Uioreanu, la care nu puteai deschide ușa decât cu plicul în mână, nu am putut să-i găsesc un loc de muncă. Eu ca membru al PNL nu i-am găsit de lucru băiatului meu decât pe jumătate de normă. Ăsta a fost motivul pentru care a plecat după câteva luni de zile pentru că nu și-a găsit loc de muncă”, a declarat Steluța Cătăniciu, în 2014, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

Întrebată câți bani cerea Uioreanu pentru un loc de muncă, Steluța Cătăniciu a declarat că: ”Nu știu. Pot să vă spun ce spunea Matiș (directorul Romsilva Cluj care a fost condamnat cu suspendare pentru că cerea mită de la pădurari pentru a nu-i demite) înainte de a fi arestat. Mie mi-a spus că nu îi mai face față lui Horea Uioreanu la ce cerințe avea. Mie nu mi-a cerut, dar nimeni din familia mea sau din echipa mea de campanie nu și-a găsit un loc muncă, cu 600 de lei, să intre într-un sistem. Mi-a spus că nu suntem în aceeași tabără. Sigur că și Marius Nicoară și-a rezolvat oamenii lui”, a mai spus Cătăniciu.

Steluța Cătăniciu deține recordul partidelor schimbate. Totul pentru a sta aproape de ”ciolan”

Steluța Cătăniciu, soția lui Marius Cătăniciu, este la al treilea mandat de deputat. Ea a fost aleasă în 2012 pe listele PNL, dar apoi a plecat la ALDE, alături de senatorul Marius Nicoară.

În 2016 a obținut un nou mandat pe listele ALDE, iar în iunie 2020 a trecut la partidul lui Voiculescu, PPUSL, unde a stat puțin pentru că s-a înscris în PSD Bihor, pentru a ajunge în parlament, ceea ce a și reușit.

Soţul deputatei Steluţei Cătăniciu lucrează pe un salariu la stat de peste 10.000 de lei, la Hidroelectrica şi a vândut acţiuni de 675.000 de lei la o firmă a unui ”prieten”. Concret, potrivit jurnaliștilor de la Adevărul, Marius Cătăniciu a vândut acţiuni de 675.000 de lei la o firmă a unui ”prieten”, conform Steluţei Cătăniciu. Firma care a răscumpărat de la soţul deputatei Cătăniciu acţiuni de 675.000 de lei a avut în 2019 o cifră de afaceri de 14.500 de lei. Şi o pierdere de peste 157.000 de lei la venituri de sub 535.000 de lei, după cum arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Fiul, Tudor Rareş Cătăniciu (foto) a obținut sute de mii de lei din poziția de ”procurator de fonduri”, adică (conform DEX): un „înalt funcționar împuternicit în numele altora cu atribuții administrative, politice și îndeosebi juridice”. Sau o „persoană care acționează în numele cuiva pe bază de procură, procurant, împuternicit, avocat al unei întreprinderi economice”.

Tot din declarația de avere aflăm că Rareş Cătăniciu lucrează la Transelectrica, instituție subordonată Secretariatului General al Guvernului, de unde a încasat un venit de 116.809 de lei. Tânărul familiei Cătăniciu deține 2 case de aproximativ 600 mp în Cluj-Napoca, un teren intravilan de 60 mp și un autoturism Ford cumpărat în 2010.

Juniorul familiei Cătăniciu a luat și un credit uriaș chiar de la șeful lui, Mircea Abrudean, secretarul general adjunct al Guvernului. 

Comentarii Facebook