Floreștiul, a doua comună ca bogăție din România. Cum arată clasamentul național
Comuna Florești este a doua ca bogăție din România, având venituri mai mari decât municipii și orașe mari, unele chiar reședințe de județ.
În clasamentul acestor comune întâlnim Chiajna (Ilfov), Florești (Cluj), Ghiroda (Timiș), Ștefănești (Ilfov), Miroslava (Iași), Giroc (Timiș) sau Ariceștii Rahtivani (Prahova). Toate acestea au venituri proprii mai mari decât reședința județului Teleorman sau orașe turistice celebre cum e cazul Bușteniului sau Predealului.
Chiajna este considerată cea mai bogată comună din România. Are un buget de peste 20 de milioane de euro anual, mai mare decât a multor orașe. Media bugetelor anuale pentru orașele care nu sunt municipii este de sub opt milioane de euro. Vezi aici un reportaj despre neajunsurile locuitorilor din cea mai bogată comună din România.
Comuna Florești este localitatea cu cea mai tânără și cea mai educată populație din România, după cum arată un raport al Băncii Mondiale, publicat recent. Raportul analizează din punct de vedere demografic județul Cluj și propune scenarii cu privire la dezvoltarea acestuia. Bugetul anual este de 84 de milioane de lei, adică 17 milșioane de euro.
În comuna Florești locuiește cea mai tânără și educată populație din țară. Pe de altă parte există comune cu o populație puternic îmbătrânită, unde raportul de dependență demografică a persoanelor vârstnice depășește 50%, scrie Hotnews.ro.
Comuna Florești iese în evidență cu o populație oficială de 38.257 de locuitori, aceasta fiind așezarea rurală cu cea mai mare populație din România. În realitate, însă, populația este de minim 50.000 de suflete.
Dacă pentru Florești vorbim despre o rată a sporului total al populației de 205 la mie, în cazul Cluj-Napoca valoarea este de 2 la mie.
Comuna cu populația cea mai numeroasă raportată la suprafață este comuna Florești, cu o densitate a populației de 628 locuitori/km2, mai mare chiar și decât densitățile așezărilor urbane din județ (cu excepția municipiilor Cluj-Napoca și Câmpia Turzii).
5 Comentarii
De aceea cine se muta acolo sau sta în chirie vrea înapoi în oraș? Daca te uiți la masa de oameni de la statia Bucium cum migrează cu zecile spre locuința și destui rromi. Acolo au fost și sunt apartamente mai ieftine că în oraș.
comuna bogata dar in acelasi timp saraca, exact ca si congo, o tara bogata dar si ce mai saraca din lume....
Cate vaci si porci sunt pe cap de locuitor? Bogatia taranilor se vede la numarul de animale.
o fi comuna cu cea mai tanara po****tie din rumania dar s-avem pardon.... cu po****tia cea mai educata nu prea intelegem...acuma depinde ce intelege jurnalistul prin educatie...numai faptul ca locuiesti intr-o cocina ca favalele braziliene te denunta in mod explicit ce fel de educatie ai...o vinitura ajunsa in colhozurile din jurul clujului fost sat… Citeste mai departe
@ciolacu: si daca taranii din Floresti se muta in Cluj devin domni asa peste noapte? majoritatea viniturilor si taranilor se muta in Cluj nu inFloresti :)) in Floresti se muta clujenii ca sa poata da in chirie apartamentele din Cluj ;)