Floreștiul se dezvoltă într-un ritm amețitor, nu mai e „anexa” Clujului. Proiecte majore de infrastructură derulate în cea mai mare comună din România


Floreștiul nu va mai funcționa ca o „anexă” a Clujului. Administrația locală a lucrat masiv în ultimii ani pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, dar și a celei educaționale. Disconfortul periodic al șoferilor va dispărea în câteva luni, după aceea însă localitatea va apărea cu „fața schimbată”. 

Floreștiul e noul pol de dezvoltare pentru zona de vest a Clujului, tot mai independent față de municipiu. 

„În cartierul Terra se lucrează la semaforizare, avem un mic disconfort în trafic pentru că DN1 în anumite ore suferă o îngustare la trei benzi în acea zonă pentru relocarea utilităților. De asemenea, vom avea trei benzi înspre Gilău, una dintre ele să permită accesul la stânga, înspre Cartierul Terra, pe Dumitru Tăuțan. Acolo se lucrează într-un ritm foarte bun. Am avut mici probleme cu utilitățile care au fost relocate. Însă, sunt niște probleme inerente fiecărui proiect. 

Au început lucrările și pe Tudor Vladimirescu, acolo unde se înlocuiește, se modernizează conducta de apă. Este un diametru aproape dublat pentru conducta de apă din acea zonă. Intubăm și grilajele care erau metalice, le eliminăm. Vom mări carosabilul în acea zonă. La canalizarea de la Tăuți lucrările sunt în plină desfășurare. Acum lucrăm pentru a putea primi banii de la guvernul României. Pe strada Răzoare urmează să semnăm contractul pentru că deja avem un câștigător. Acesta urmează să desființeze sensul unic de acolo și să creeze două benzi pe sens, plus trotuar. Stație de autobuz, parcări prevăzute chiar cu stații de încărcare pentru mașini electrice. Lucrările de infrastructură chiar vă pot spune că înaintează într-un ritm foarte bun”, a declarat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, la Ziua Live.

Nu rămâne în urmă comuna Florești nici cu proiectele pentru infrastructura școlară. Pentru noua creșă, administrația locală are 20 de ofertanți la licitație. Există un mare interes pentru construcțiile din cea mai mare comună a României. 

„De asemenea, deja ni s-au cerut documentele atât pentru grădinița Tăuți, cât și pentru noua școală. Grădinița de la Tăuți deja este în execuție. Cel mai probabil vom accesa fondurile europene și până la finalizarea ei vom semna și contractul de finanțare. Noua școală din Florești, una dintre cele mai moderne din România, dacă nu chiar cea mai modernă, în scurt timp vom lansa licitația. Chiar dacă nu este semnat contractul de finanțare, suntem deja declarați ca și câștigători ai acestui proiect, deci putem să înaintăm. Nici acolo nu am pierdut timpul.

Lucrăm inclusiv pentru a da în folosință grădinița de pe strada Abatorului până la începutul noului an școlar, ceea ce înseamnă o diminuare a celor care nu au avut locuri în creșe și grădinițe. La începutul anului viitor, entitatea de la Tăuți va fi folosibilă și ea. Avem 20 de ofertanți la licitația pentru noua creșă, care se derulează prin CNI. Există un mare interes pentru aceste construcții în Florești”, a mai punctat Bogdan Pivariu la postul de radio local. 

Comentarii Facebook