Florin Cîțu: 600 de persoane vor fi reangajate în sectorul minier. Să ne uităm și la proiectul Roșia Montană


Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a anunţat miercuri, 9 martie, că 600 de persoane vor fi reangajate în sectorul minier pentru extracţia de cărbune, ceea ce va duce la o creştere cu 300 de MW a resurselor energetice pe care le are România.

Ieri a fost o discuţie mai lungă pe energie. Aseară, premierul s-a întâlnit cu cei de la Complexul Energetic Muntenia şi cei din Hunedoara pentru a reporni acele capacităţi care folosesc cărbune. Este clar că, în această situaţie complicată, toată Europa se uită la surse alternative pentru a produce energie. Şi România avea deja aceste resurse. Vom vedea dacă va trebui să importăm şi cărbune. Vor fi adăugaţi 300 MW. Asta înseamnă că va trebui să angajăm vreo 600 de persoane din nou în sectorul minier, ceea ce este o vestă bună pentru aceşti oameni, care au suferit”, a afirmat Cîţu la Senat, potrivit Agerpres

El a menţionat că trebuie analizată şi posibilitatea începerii exploatării şi la Roşia Montană

Repornirea se va face doar pentru această situaţie. Vedem cât ţine această situaţie. Dacă Europa revine la extracţia de cărbune, ar trebui să ne uităm şi la proiectul Roşia Montană. Până la urmă, avem şi acolo resurse pe care le putem folosi în interesul României şi ar trebui să ne uităm în ce condiţii am putea să începem şi acolo exploatarea”, a adăugat liderul PNL.

„Legea offshore trebuie adoptată cât mai rapid”

Toate partidele din coaliţia de guvernare susţin adoptarea legii offshore în procedură de urgenţă spune Florin Cîţu, care a susţinut că sunt deja companii care, imediat după ce va fi aprobat actul normativ, vor extrage gaze naturale din Marea Neagră şi le vor pune pe piaţă.

O să avem legea offshore. Suntem foarte aproape de a avea legea offshore. Ieri am mai cerut Ministerului Energiei câteva simulări pentru variante, dar suntem foarte aproape de a da legea offshore. Vă daţi seama, în acest context, toate forţele politice ale coaliţiei susţin ca legea offshore să fie aprobată cât mai rapid. În momentul în care va veni în Parlament, vă garantez că va trece foarte rapid, în procedură de urgenţă. E nevoie pentru că sunt deja companii care de a doua zi după ce este aprobată această lege vor extrage gaz şi îl vor pune pe piaţă”, a spus președintele Senatului.


Comentarii Facebook