Vineri 22 Noiembrie

Gunoaiele de la Florești sunt duse la Oradea! Ce măsuri se iau împotriva celor care nu plătesc taxa de salubritate

 

Primăria comunei Florești a rezolvat ca deșeurile să fie duse mai departe la Oradea, iar între timp negociază cu Centrul de management al deșeurilor de la Zalău.

 

Pe principiul cine are prieteni adevărați se cunoaște, am reușit să facem un efort ieșit din comun pentru a rezolva problema deșeurilor neridicate din Florești. Nu cred că are rost să povestim mai mult cum s-a făcut. În România se merge pe principiul carul înaintea boilor și nu cred că mai are rost să le dau idei celor care prima dată vin și constată și apoi vin și te amendează, dar în același timp votează împotriva declarării stării de alertă în Florești. O să vedeți ce vor spune instanțele, dar am un gust amar legat de cei care reprezintă aceste instituții ale statului în teritoriu”, a declarat primarul comunei Florești, Horia Șulea. 

 

Soluția găsită de Primăria Florești este transportarea deșeurilor la Oradea, dar mai este o altă variantă. ”Ducem gunoiul la Oradea și așteptăm să se deschidă rampa din localitatea Dobrin, Zalău, în 2 - 3 săptămâni, și eu mi-am rezolvat problema gunoaielor.

 

Vineri, 23 septembrie, am depus un studiu de fezabilitate și un anteproiect tehnic pentru o stația de transfer, pe care vrem să o construim la Florești. Vom rezolva problema pentru toate cele patru comune care fac parte din Eco Quatro Salub. Am suferit împreună și ne vom bucura împreună. La Dobrin se va deschide Centrul integrat de depozitare a deșeurilor”, a spus primarul Horia Șulea.

 

Edilul a precizat că în comună mai sunt câteva puncte, izolate, de unde mai trebuie să fie ridicat gunoiul menajer.

 

Acum mai sunt câteva zone izolate în care nu s-a ridicat gunoiul, în special la asociațiile care nu și-au plătit taxa de salubritate. Pe cei care nu vor să plătească gunoiul îi anunț de pe acum că s-a instituit taxa de salubritate, prin hotărâre de Consiliul local, care este de 6 ori mai mare decât taxa negociată cu Eco Quatro Salub. Atunci vor plăti taxă de salubritate. Nu există că nu plătesc. În viitor îmi doresc să ajungem ca cei care colectează selectiv să nu mai plătească salubritatea”, a mai precizat Horia Șulea. 

Comentarii Facebook