Miercuri 16 Octombrie

Haos general pe o stradă din Cluj-Napoca! Locuitorii din zonă, în război cu părinții care parchează ilegal: „Pe soțul meu era să-l lovească de două ori”


O grădiniță din Someșeni a reușit să provoace tensiuni între locuitorii de pe strada Lucia Sturdza Bulandra din Cluj-Napoca și părinții care își parchează mașinile ilegal până își lasă sau își iau copiii de la unitatea de învățământ. 

O clujeancă de pe strada Lucia Sturdza Bulandra susține că problema a devenit din ce în ce mai frecventă odată cu începerea anului școlar. În fiecare dimineață, părinții care aduc copiii la grădinița din zonă își parchează parcă mașinile ilegal, blocând accesul auto pe toată strada. Deși traficul în zona nu este intens în mod normal, situația devine insuportabilă pentru locuitorii străzii.

Clujeanca susține că semnul de „Parcare interzisă” a dispărut odată cu lucrările de asfaltare, iar până acum nu a fost înlocuit. Oamenii din zonă cer intervenția Poliției locale pentru a reglementa situația și a preveni alte incidente.

De când cu începerea anului școlar, se întâmplă în fiecare dimineață ca părinții care aduc copiii la grădiniță să-și lase mașinile care pe unde apucă, îngreunând sau chiar blocând accesul auto al întregii străzi.

Am încercat cu vorba bună cu administrația grădiniței, am spus de fiecare dată oamenilor care parchează în mijlocul drumului să aibă în vedere că, deși nu e mare traficul pe strada noastră, existăm și noi, și bunul simț ar trebui să fie busola când parchează.

Pe soțul meu era să-l lovească același domn de două ori, la ieșirea de pe stradă (soțul era o dată cu mașina, o dată cu bicicleta). Efectiv nu mai știm ce mijloace de bun simț să aplic cu genul acesta de oameni.

S-ar putea amplasa un echipaj al poliției rutiere pentru a atrage măcar atenția? Menționez că pe stradă era inclusiv semn cu parcare interzisă, care a dispărut odată cu lucrările de asfaltare. Este o situație de neconceput într-un oraș cu oameni „de 5 stele”.

Vă rog să-mi spuneți ce variante valide și aplicabile imediat ar exista pentru soluționarea problemelor.”, a semnalat o clujeancă. 

Comentarii Facebook