Haos la groapa ecologică de gunoi de lângă Pata Rât! Din dronă se vede cum au fost aruncate saltele, lăzi de bere și cauciucuri
La CMID – centrul de management integrat al deșeurilor de lângă Pata Rât s-a ajuns să se arunce saltele, lăzi de bere și cauciucuri. După cum a fost proiectat, la CMID ar trebui să se arunce numai deșeuri nereciclabile, restul trebuind să fie sortat și refolosit.
Așa cum suntem obișnuiți însă în România, nimic nu se face calumea.
”Am arătat Pata Râtul, rampa #RADP și la #CMID-ul la două autobuze de studenți, de la două școli, una din străinătatea europeană. Prin imaginea live a dronei transmisă prin zoom, ne-am uitat cu toții și la conținutul Celulei 1 a CMID. Ne-am întrebat cum putem să vedem obiecte de peste 2 metri, saltele, cauciucuri și lăzi de bere în corpul celulei, când tehnologia performantă a CMID, plătită cu bani europeni, decontată și pusă în funcțiune, n-ar trebui să permită să ajungă acolo nimic mai mare de 8 centimetri. Așa că am zburat drona pe deal… și surpriză. Urmează relatarea pe larg despre toate surprizele trăite de noi toți în Pata Rât, rampa RADP și CMID, în Cluj-Napoca, orașul #ECO de cinci stele”, a scris activistul civic Szakáts Istvan, pe Clujul Civic. Practic aceste obiecte nu aveau cum să ajungă la groapa de gunoi. Cel mai probabil, compania care a colectat deșeurile le-au adunat la grămadă și nimănui nu îi pasă de ce se întâmplă.
Rolul celulei din cadrul CMID ar fi să se depoziteze cât mai puțin gunoi, prin reciclare, iar la final zona să fie sigilată și deasupra să se pună iarbă.
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, sub mandatul căruia s-a construit CMID -ul spune că problema va fi a Supercom.
”Informația este corectă, am verificat și există acea problema. Noi suntem în procedura de predare către operatorul Supercom, de la RADP, și vom finaliza luna această procesul de predare. Odată ce am predat către ei, e responsabilitatea lor. Și ei au interesul să facă această selectare, să nu se umple celulă. Cu cât aceste celule se umplu mai repede, cu atât operatorul, pe banii lui, trebuie să mai facă o celulă. Avem cu toții aceeași țintă, să scădem cantiatea de gunoi care se depune în aceste celule. Am vorbit eu ei, să se ia măsuri. Ei trebuie să respecte întocmai contractul pe care îl au cu județul. Fiind încă în proces de predare, dau vină unii pe alții. Ulterior, acest lucru se va remedia. Noi vom aplică sancțiuni că să se întâmple acest lucru”, a explicat Alin Tișe la emisiunea Ziua Live.
7 Comentarii
O data pe saptamana dispare tot, e doar scrum , atunci arde , autocombustie zic edilii, ecologistii spun crima. Alo, DNA?
Ecologica pa dreaku!
Ce povesti de penelist are Tise!! Nu te crede nimeni, mincimosule.
Si de altfel CMID nu a fost facut pe bani europeni. Aia au fost returnati la UE din cauza naconformitatilor si intarzierilor. S-a platit de la fraierii care isi platesc impozitele. Ca nici un bugetar nu a fost vinovat de pierderea a 120milioane de euro.
Nu intelegeam de ce nu inteleg ce zice ala, pana ce am ajuns la nume ... Pui de Attila activistu' asta ...
@Baba Cloantza: Nu intelegi ce intelegi, anlafabetule.
@Baba Cloantza: si daca era rrumin verrrde, bai laba valaha, nu mai duhnea zona aia?