Duminica 22 Decembrie

Hotelul Univers T are pierderi uriașe și este ajutat cu bani de la bugetul Consiliului Județean Cluj pentru a nu face concedieri


Hotelul Univers T va primi un ajutor financiar de 600 de mii de lei pentru a trece peste criza COVID -19 și a evita concedierile. Societatea care administrează Univers T este deținută de Consiliul Județean Cluj. 

Pentru anul 2020 este previzionat ca pierdere în sumă de 567,95 mii lei. Acest lucru se datorează efectelor pandemiei  Covid-19 reflectată în scăderea  veniturilor din activitatea de bază ale societății,  activitatea din industria Horeca fiind una dintre cele mai afectate.

 Impozitul pe profit a crescut cu 30,69 mii lei de la 588,17 mii lei la 557,48 mii lei, în cursul anului 2020 adăugându-se la baza de calcul și veniturile din contractele de închiriere încheiate”, se arată în proiectul de hotărâre al Consiliului Județean Cluj.

Consilierul județean PSD, Alexandru Cordoș, a spus că nu înțelege de ce s-a ajuns la această situație și a cerut explicații.

Din luna martie de când e pandemia COVID au fost probleme. Nu poți să ai încasări dacă nu poți caza oameni și dacă restaurantul nu este deschis. Suntem în decembrie și numai trei luni s-a putut funcționa.

Sunt curios cum au putut face unele venituri, având în vedere ce s-a întâmplat acolo.

Univers T a fost foarte afectat ca și venituri, clientelă. Acesta este motivul pentru care se dorește această rectificare. Nu avem nicio altă variantă decât să regândim toate bugetele companiilor noastre afectate de pandemie. Acest lucru va afecta redevența pe care Consiliul Județean Cluj o afectează, dar vom analiza ulterior situația”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Consilierul județean Alexandru Cordoș a spus că PSD va vota proiectul.

Singura măsură care putea să diminueze pierderile era să treacă personalul în șomaj. Dacă domnul Cordoș vrea acest lucru, să o spună și ar scădea cheltuielile”, a acuzat consilierul Cristian Haiduc. 

Nu este vorba despre așa ceva. Trebuie să eficientizăm toate societățile. Eu am atras atenția că nu este o chestiune de azi, ci este mai veche. Sunt convins că le vom analiza cu dorința de a contribui”, mai spus Alexandru Cordoș.

Proiectul a trecut cu 30 de voturi, iar Univers T va primi bani în plus pentru a nu își sista activitatea.

Univers T semalează scăderea veniturilor totale din exploatare cu 3.836,27 mii lei, de la 10.271,9 mii lei la  6.435,63 mii lei, respectiv: ”Veniturile din producția vândută scad cu 1.923,7 mii lei reprezentând: venituri din servicii prestate și venituri obținute din redevențe și chirii. Începând cu trimestrul II societatea și-a desfășurat activitatea în condiții speciale instituite prin restricții de ordin economic, social și administrativ,  fiind puternic afectată în realizarea  veniturilor. Din redevențe și chirii se înregistrează o creștere a cotei de asociere cu Iulius Mall datorită fluctuației cursului valutar, iar pe de altă parte a scăzut valoarea chiriilor încasate pe terenurile de tenis și pe sala fitness pentru perioada suspendării activității.
Veniturile din vânzarea mărfurilor scad cu 1544 mii lei, ajungând la 1.097 mii lei; această categorie cuprinde veniturile din alimentația publică realizate de restaurantul hotelului, care s-au diminuat din cauza anulării evenimentelor programate.
Veniturile din subvenții cresc cu 115 mii lei, reprezentând sprijin pentru angajații care au copii cu vârsta până la 12 ani pe perioada anului școlar în baza OUG nr. 147/2020,  indemnizații pentru șomaj tehnic  conform OUG nr. 30/2020 și indemnizații pentru compensarea reducerii programului de lucru în baza OUG nr. 132/2020.
Veniturile aferente costului producției în curs de execuție scad cu 52,7% de la 1.000 mii lei la 473 mii lei fiind legate de veniturile obținute din activitatea de alimentație publică.
Alte venituri din exploatare cresc cu 45,76%  ajungând la suma de 138.33 mii lei datorită contractelor pentru serviciile de carantină cu Unitățile Administrativ Teritoriale ale Județului Cluj și Direcția de Sănătate Publică Cluj.
Veniturile financiare scad cu 34,17% ajungând la  suma de 7,9 mii lei. Aceste venituri reprezintă diferențele favorabile de curs valutar rezultate din încasarea în valută a unor clienți sau agenții de turism. În condițiile anulării deplasărilor de grupuri organizate din străinătate, nu s-au mai înregistrat încasări în valută”.

Comentarii Facebook