Duminica 22 Decembrie

Ilie Bolojan concediază jumătate dintre angajații Consiliul Județean Bihor: Nu au obiectul muncii


Noul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, fostul primar al municipiului Oradea, a anunțat concedierea a jumătate dintre angajați. Motivul este că nu muncesc. 

La instituția din Bihor vor rămâne 88 de oameni, iar 86 vor pleca pentru a diminua bicocrația inutilă. 

Acesta a spus că cei care sunt concediați nu aveau ”obiectul muncii", dar primeau lefuri mari, fondurile de salarizare cumulând 270.000 euro lunar, ba şi bonusuri de până la 50% pentru participarea în număr mare la proiecte europene cu mize mici.

La Consiliul Judeţean trebuie să facem din mers două lucruri: pe de o parte o schimbare de curs, o nouă orientare care să însemne reorganizarea activităţii instituţiei, aşa încât să economisim banii bihorenilor, stoparea rispiei şi orientarea CJ spre bihoreni, în paralel cu încercarea de a face tot ce ţine de noi pentru dezvoltarea economică a judeţului şi creşterea nivelului de trai al bihorenilor", a spus noul preşedinte al CJ Bihor, Ilie Bolojan, marţi, în prima sa conferinţă de presă, citat de publicația locală ebihoreanul.ro.

Cei care lucrau pe fonduri europene avea bonusuri de până la 50%, pe lângă salariul care era încasat, în timp ce la Primăria Oradea, limita maximă era de 30%. În plus, contractele derulate erau pe sume mici. 

Noua organigramă care urmează să fie votată joi prevede o reducere cu adevărat drastică faţă de cea instituită sub conducerea lui Pasztor Sandor în 2018, şi care conţinea 195 posturi, dintre care 174 sunt în prezent ocupate.

Cabinetul preşedintelui CJ va fi redus de la 6 posturi (toate ocupate) la doar 3 iar cele ale vicepreşedinţilor de la câte 2 posturi la câte unul singur.

Potrivit noii organigrame, unele Direcţii urmează să dispară în actuala organizare, devenind servicii sau simple compartimente (exemplu - Direcţia Patrimoniu). Direcţia Generală Economică va trece de la 56 de oameni la 27, Direcţia Arhitectului Şef de la 21 la 16 iar Direcţia Tehnică de la 37 la 20. Dispare și Biroul de presă și imagine.

La Consiliul Județean Cluj lucrează circa 200 de oameni, plus conducerea: un președinte și trei vicepreședinți, toți cu consilieri și un aparat propriu. 

La Cluj-Napoca, Primăria are un total de  3.172 de angajaţi cu toate regiile și societățile înființate, din care în clădirile municipalității lucrează 800 de oameni. Sunt extrem de multe  servicii și birouri, toate cu directori, plătiți cu lefuri mari. 

Comentarii Facebook