În ce stadiu se află lucrările de modernizare la parcul I.L. Caragiale din Cluj! Proiectul tehnic pentru conservarea vestigiilor n-a fost încă aprobat


Lucrările de modernizare în zona parcului I.Le Caragiale sunt finalizate în proporție de aproximativ 70%. 

Autoritățile locale anunță că, până acum, a fost realizată partea de carosabil și străzile din zona parcului incluse în proiect. 

,,Lucrările de modernizare a parcului Caragiale și a străzilor din jurul parcului sunt realizate în proporție de 70%. Până acum am realizat partea de carosabil, partea care vizează iluminatul public cu LED, cu stâlpi noi de iluminat, cu bănci și plantare de copaci. Pentru a avea cât mai puține mașini, cât mai puțină poluare “, a explicat primarul Emil Boc într-o postare de pe pagina sa.

Deși lucrările sunt la un nivel avansat de finalizare, proiectul tehnic pentru conservarea zidului roman vechi de 2000 de ani descoperit sub parc nu a fost încă aprobat. Vestigiile vor fi conservate cu bani din bugetul local.

,,Zona din parcul Caragiale care este compusă din vestigiile arheologice descoperite aici va fi conservată, pe baza unui proiect aprobat de către forurile de specialitate județene și naționale. (...) Acest proiect va intra în lucru după ce va fi aprobat proiectul tehnic de către forurile arheologice iar costurile financiare vor fi suportate de Primăria Cluj.”, a explicat primarul.

Banda de circulație de pe Barițiu care a fost restricționată pentru efectuarea lucrărilor a fost finalizată, fiind redată circulației vineri 2 august

Amintim că în proiectul, care include și decopertarea și amenajarea canalului Morii din zona parcului s-a ridicat până acum la 3,8 milioane de euro. 

Suprafața totală amenajată prin proiect este 11.676 mp. fiind alcătuită din următoarele suprafețe:

  • Parcul I.L. Caragiale – suprafață amenajată 4.864 mp.
  • Strada O. Petrovici – suprafață amenajată 4.597 mp.
  • Strada G. Barițiu – suprafață amenajată 2.215 mp.

Comentarii Facebook