Încă un proiect educațional major, aprobat în Florești! Se construiește un campus universitar dual în zona Metro: „Comuna a făcut un pas important”
Proiectul campusului universitar dual din Florești a primit undă verde din partea consilierilor locali din cea mai mare comună a României. Pentru acest proiect, și-au dat mâna primăriile Cluj-Napoca și Florești și cele patru universități de stat din orașul de pe Someș: Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), Universitatea Tehnică (UTCN), Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” (UMF) și Universitatea Babeș-Bolyai (UBB).
Astfel, a luat naștere Consorțiul Integrat pentru Învățământ Dual Clujean, care este și beneficiarul proiectului.
În ședința de luna trecută, Consiliul Local al Comunei Florești a aprobat documentația pentru lucrarea „ELABORARE PLAN URBANISTIC ZONAL PENTRU PROIECTUL DE INVESTIȚII CONSORȚIU DE ÎNVĂȚĂM NT DUAL CLUJEAN – FLOREȘTI, JUDEȚUL CLUJ”.
Campusul universitar dual urmează să fie edificat pe strada Răzoare, în zona Metro, pe un teren de 95.345 mp ce aparține USAMV. Pentru finanțarea proiectului urmează să fie alocate peste 20 de milioane de euro prin PNRR.
Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, susține că acest proiect reprezintă un pas important pentru comună.
„Florești a făcut un pas important pentru că, în ultima ședință de Consiliu Local, s-a aprobat un proiect urbanistic care prevede construirea unui campus universitar. Deci, Floreștiul va găzdui toate universitățile care fac parte din acel proiect. Campusul va fi edificat din fonduri europene, pe raza comunei Florești. Terenul aparține USAMV-ului. Este încă un pas important în ceea ce privește sistemul de educație din cea mai mare comună din țară”, a afirmat Bogdan Pivariu.
Conform raportului de aprobare, scopul principal al proiectului este de a soluționa reglementările urbanistice necesare amplasării și funcționării Consorțiului de învățământ dual având ca rol asigurarea educației și formării profesionale inițiale în sistem dual prin dezvoltarea de parteneriate cu operatori economici sau cu alți parteneri relevanți pentru a adapta educația și formarea profesională la cerințele pieței muncii.
3 Comentarii
Daca nu faci si sali de clasa, laboratoare si ce terbuie este degeaba... mai mult incurca decat ajuta... In fiecare dimienata mai adaugi cateva sute de navetisti spre centru...
Nu se zice niciun termen de finalizare, doar clasicul "o sa".
In Oradea l-au terminat in 32 de luni, deja au elevi acolo.
Ducem kalu la scoala ca puradelu e la ciordit la Mall