Vineri 22 Noiembrie

Ioan Petran nu își dă demisia, deși este cercetat pentru deținere de canabis! Ce răspuns dă PSD Cluj?

 

Consilierul județean și președintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran, cel care este anchetat de procurorii DIICOT Cluj pentru deținere de cannabis, a spus că nu are de ce să își dea demisia.

 

PSD Cluj i-a cerut demisia din funcția de consilier județean și din cea de șef al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Cluj (ATOP) 

 

Petran a fost trimis în judecată în dosarul de corupție în care cap de afiș este Horea Uioreanu, dar, la percheziția domiciliară, procurorii DNA Cluj au descoperit și câteva țigări cu cannabis. Ioan Petran și soția acestuia sunt cercetați de DIICOT Cluj pentru deținere de droguri ușoare în vederea consumului.

 

Ioan Petran, șeful PNL Cluj-Napoca, cercetat pentru posesie de canabis. DNA ar fi găsit droguri la el acasă

 

Constat cu regret faptul că PSD Cluj manifestă o gîndire bolșevică, de tip totalitar, conform căreia un cetățean acuzat devine automat unul vinovat. 

 

Este nefericită și periculoasă pentru democrație o asemenea gândire, la 25 de ani de la Revoluția care a generat caderea dictaturii comuniste. PSD Cluj de urgență să se modernizeze și să admită că într-un stat de drept există și funcționează principiul prezumției de nevinovăție. 

 

PSD nu este în postura de a cere unui adversar politic, în numele moralei, să-și dea demisia, folosindu-se de ”argumentul” bolșevic al prezumției de vinovăție. 

Dacă ar fi așa, mai toți activiștii și liderii PSD ar trebui să înfunde pușcăriile și să demisioneze din funcțiile pe care le dețin. Iată de ce, înainte de a face acte de bravură morală, PSD ar face bine să se uite în ograda proprie și să ia act înfricoșătoarea sa stare.

 

Opinia publică din Cluj, și nu numai, trebuie să știe că demersul PSD Cluj de a-mi cere demisia din funcția de consilier județean nu are la bază un temei moral, ci un interes politicianist. Concret, prin presiunea exercitată asupra mea, ca și consilier județean liberal, PSD vrea să obțină majoritatea în legislativul județean și să acapareze astfel decizia la nivelul județului Cluj. 

 

Reamintesc opiniei publice faptul că Rechizitoriul DNA nu reprezintă o sentință definitivă și irevocabilă a instanței. Este doar un act de acuzare care trebuie probat în instanță”, a atacat Petran.

 

Acesta este șeful Autorității Teritoriale de Ordine Publică Cluj (ATOP) din august 2012.

 

Conform prevederilor H.G. nr. 787/2002 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Autorităţii Teritorială de Ordine Publică şi ale Legii nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică este un organism cu rol consultativ care funcţionează pe lângă consiliile judeţene şi care are drept principală misiune asigurarea bunei desfăşurări şi sporirea eficienţei serviciului poliţienesc din unitatea administrativ teritorială în care funcţionează. În acelaşi timp, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică asigură, prin activitatea sa, reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi securitate civică.

Comentarii Facebook