Duminica 8 Septembrie

La Oradea se poate, la Cluj nu: Parcări subterane în centrul orașului, care costă pe O LUNĂ mai puțin de jumătate din prețul pe O ZI la Cluj -FOTO


Oradea a făcut în centrul orașului, nu una, ci două parcări subterane. Prețul pentru o lună într-o parcare subterană în centrul orașului este de 160 de lei, în timp ce la Cluj,  în parcarea din Piața Unirii (supraterană) costă 368 de lei/zi.  

Mașinile nu au ce căuta în centrul orașului! Aceasta este politica administrației locale clujene, care , în realitate nu a găsit nicio soluție pentru numărul mare de mașini cărora nu le poate asigura locuri de parcare. Așa au procedat, de fapt, mai toate marile aglomerări urbane, care, lipsite de soluții de parcare sau alternative pentru devierea traficului aglomerat, au clamat o politică verde de scoatere a mașinilor din centrul orașului.

Oradea a făcut în centrul orașului, nu una, ci două parcări subterane: Independenței și Cetate

Ei bine, Oradea, ce-i drept un oraș care nu are dimensiunea Clujului, dar care este într-o puternică ascensiune economică prin dezvoltarea infrastructurii, a reușit să facă ceea ce nouă clujenilor ni se spune că este practic imposibil: parcări subterane în centrul orașului.

Și nu una, ci două parcări subterane!   

Și dacă asta nu era destul, ei bine prețul este unul care nu suportă nicio comparație. Tariful pe o zi de parcare pentru persoane fizice este de 160 de lei/zi, adică mai puțin de jumătate din cât costă la Cluj o zi de parcare- 368 de lei/zi.

Prețul parcării pe oră în centrul Oradiei este de 3 lei, iar dacă vrei să lași mașina o zi întreagă te costă 30 de lei. Dar administrația locală oferă și varianta abonamentului, care costă 160 de lei lună pentru persoane fizice și  250 lei pentru cele juridice, în timp ce pe an costurile sunt de 1630 lei pentru persoane fizice și 2550 lei pentru cele juridice. 

Pe de altă parte, la Cluj în parcările cu barieră din centrul orașului, supraterane, care nu au costat nici pe de parte cât construirea unei parcări subternane, pentru că toate sunt amenajate prin trasarea unor linii pe teren public, abonamentele nu sunt acceptate, iar costurile sunt uriașe.

Mai exact, în centrul Clujui tariful este de 8 lei/oră, în primele două ore și 16 lei/oră începând cu ora a treia. Așa că dacă aveți curajul să vă lăsați mașina în parcarea din Piața Unirii de exemplu, timp de 24 de ore, la finalul zilei veți avea de achitat nu mai puțin de 368 de lei


Tarife parcări subterane centru Oradea

Tarife parcare centru Piața Unirii Cluj

 

Abonament o luna 160 lei persoane fizice

Nu există

                       250 lei - pers. juridice              

Nu există

Abonament un an    1630 lei- pers. fizice

Nu există

                                 2550 lei- pers juridice

Nu există

Parcare pe zi                   30 lei/zi

368 lei (calculat 24 de ore)/zi

Parcare pe oră                  3 lei/oră

8 lei (maximum doua ore), după care 16 lei/oră

 

 




parcare oradea 5.jpg


parcare oradea 7.jpg


Tarife parcare Piața Unirii Cluj

parcare cluj 3.jpg


Iată cu arată parcările subterane din Oradea- FOTO Știri de Cluj

parcare oradea 1.jpg

parcare oradea 2.jpg




parcare oradea 4.jpg

parcare oradea 3.jpg


Parcare Oradea ”Cetate”- este situată chiar sub terenul din fața Cetății Oradiei

parcare oradea 6.jpg 


Comentarii Facebook