Sambata 2 Noiembrie

Liderii PMP s-au reunit la Cluj pentru a analiza trei proiecte importante ale partidului


Liderii organizațiilor Partidului Mișcarea Populară (PMP) din regiunea de Nord-Vest au organizat, joi, o întâlnire de lucru la Cluj, în care să dezbată și să analizeze principalele proiecte din agenda partidului.

La întâlnire au participat liderii organizațiilor PMP Cluj (senator Lungu Vasile-Cristian), Bihor (senator Severica Rodica Covaciu), Bistrița Năsăud (deputat Ionuț Simionca), Alba (Clement Negruț), Sălaj (Adrian Popan), Satu Mare (Narcis Vasile Miclea), dar și președintele PMP (deputat Eugen Tomac), președintele executiv al partidului (deputat Marius Pașcan) și vicepreședintele PMP (deputat Adrian Todoran).

Principalele teme de discuție pe care liderii PMP le-au avut în cadrul întâlnirii de lucru au fost proiectele pentru alegerea primarilor în două tururi, solicitarea demisiei ministrului Culturii și eliminarea pensiilor speciale

Ne-am adunat astăzi la Cluj pentru că în viața politică niciodată nu trebuie să ai o pauză foarte lungă, chiar dacă este vacanță, iar acțiunile puterii ne conving tot mai mult că inclusiv luna august poate fi una fierbinte. Ziua de 10 august nu poate trece atât de ușor cu vederea, chiar dacă vedem că liderul partidului de guvernământ, domnul Dragnea, pare tot mai rupt de realitate, iar acest delir, pe noi, cei din PMP, ne îngrijorează”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac, în cadrul conferinței de presă.

În ceea ce privește proiectul pentru alegerea primarilor în două tururi, PMP a depus, în anul 2015, un proiect legislativ pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi, însă acesta a fost respins de către majoritatea din Parlament, de către alianța PSD-ALDE-UDMR. Totuși, partidul a depus din nou proiectul în 2018.

De asemenea, liderul PMP a precizat că partidul pe care îl conduce a început o inițiativă de a crea un pol unit de opoziție față de guvernarea PSD, alături de toate partidele din opoziție.

Va trebui să participăm activ la încercarea de a crea un pol politic anti-PSD la nivel național. Nu vedem altă soluție pentru că singura formulă prin care, în mod real, românii pot vedea o nouă alternativă este să se creeze acest pol anti-PSD, în primă parte format din partidele politice care sunt în opoziție față de PSD”, a mai precizat Tomac.

De asemenea, organizația politică solicită și demisia ministrului Culturii, George Ivașcu, din cauza neimplicării acestuia în planificarea evenimentelor de celebrare a Centenarului Marii Uniri.

Am trăit cu consternare, în ultimele luni ale activității parlamentare, cu sentimentul că avem un ministru al Culturii care pare mai de grabă un actor găbit, care se ascunde nu doar de presă, ci și de comisiile la care trebuie să le dea socoteală. Că spun că în sesiunile parlamentare, ministrul a fost invitat permanent. Era primul punct pe ordinea de zi a comisiei de cultură, dar nu a venit niciodată. Sunt membru în comisia specială a celor două camere Centenar, care nu s-a mai întâlnit de patru luni de zile, pentru că nu avea cu cine discuta pe tema festivităților cu ocazia Centenarului”, a declarat președintele executiv al PMP, Marius Pașcan.

Cel de-al treilea mare proiect al PMP îl reprezintă inițiativa de a elimina pensiile speciale ale parlamentarilor și ale aleșilor locali. Aceștia susțin că vor reglementarea pensiilor pentru politicieni prin introducerea acestora în calculul privind contributivitatea la bugetul asigurărilor sociale.

Unul dintre principalele proiecte în jurul cărora se învârte activitatea partidului este eliminarea pensiilor speciale, pensii care nu sunt corecte față de restul populației. Urmează să depunem un proiect în Parlament în acest sens în toamnă. Eliminarea pensiilor speciale clar pentru parlamentari, adică noi să luăm de la noi, pentru că nu am fi credibili dacă nu am lua măsuri împotriva noastră. Nu este normal ca primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți să aibă pensii speciale. Sunt cazuri în care un președinte de consiliu județean, după cei patru ani în care a fost și primar și a fost și parlamentar se alege cu trei pensii speciale. Gândiți-vă că acest lucru nu este moral în țări care trebuie să se dezvolte”, a declarat vicepreședintele PMP, Adrian Todoran.

Comentarii Facebook