Lucrările la pasajul de pe DN1, de la Spitalul Regional, încep când revine și traficul infernal. Boc: „În toamna asta intrăm la lucrările mari”


Șoferi clujeni, înarmați-vă cu multă răbdare! Toamna această debutează lucrările la pasajul de pe DN1, din dreptul viitorului Spital Regional de Urgență. Spus altfel, exact atunci când orașul începe să fie blocat odată cu revenirea elevilor la școală și a studenților la facultate. 

Noul pasaj va avea 58 de metri, iar sub el va fi amenajat sensul giratoriu care va permite accesul la viitorul spital.

„În toamna asta intrăm la lucrările mari. Începem inclusiv pasajul ăla peste DN1, ca să facem intrarea la Spitalul Regional de Urgență și să înceapă lucrările de trecere de la 4 la 6 benzi pentru Cluj – Florești”, a declarat Emil Boc, la Napoca Live.

Noul Spital Regional de Urgență Cluj va înlocui și prelua serviciile medicale oferite de Spitalul Clinic Județean de Urgență. 

Spitalul Regional de Urgență, promis de politicieni de aproape 15 ani, a fost predat constructorului, în aprilie 2024. Atunci autoritățile anunțau că acesta va lucra în special pe timp de noapte, pentru eficientizarea operațiunilor și reducerea disconfortului în trafic.

Unitatea sanitară va avea șapte niveluri: subsol, parter și cinci etaje. Spitalul va deservi regiunea de nord-vest a țării și va avea 849 de paturi, 19 săli de operație și va dispune de o tehnologie avansată, astfel încât să fie asigurate servicii medicale de urgență la cele mai înalte standarde, precum și un act medical de calitate superioară. Acesta va beneficia de un heliport și va avea 1.396 de locuri de parcare. Conform studiului de fezabilitate, suprafața construită va fi de 151.891 mp, cu o amprentă la sol de 28.883 mp. 

Foto: Sergiu Razvan

Comentarii Facebook