Vineri 27 Septembrie

Mai multe școli din Cluj-Napoca, aflate în reabilitare prin PNRR, primesc fonduri de aproape 1 milion de lei


Luni, 23 septembrie, Consiliul Local din Cluj-Napoca a aprobat alocarea a sumei de 927.574 de lei pentru mai multe școli din municipiu, în vederea asigurării desfășurării cursurilor în condiții optime. 

Astfel, sumele sunt alocate astfel: 

  • 290.000 lei, bani ce vor merge pentru transportul cu autobuze în 2024 pentru Colegiul Tehnic Anghel Saligny, pentru Școala Gimnazială Constantin Brâncuși, pentru Grădinița cu program prelungit Lizuca, pentru Grădinița cu program prelungit Mămăruța și pentru Colegiul Național Gheorghe Șincai.
  • 111.475 lei pentru închirierea a cincii spații desfășurăii cursurilor, a cinci săli de clasă la Cercul Militar pentru Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică Octavian Stroia.
  • 16.000 lei pentru șase containere la Școala Gimnazială Constantin Brâncuși
  • 14.000 lei pentru două containere la Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică
  • 495.700 lei pentru Colegiul Tehnic Raluca Ripan, pentru susținerea financiară a unui proiect prin fonduri nerambursabile

Emil Boc a declarat, la ședința Consiliului Local, că Primăria Cluj-Napoca investește aproape un milion de euro pentru ca activitățile școlare să se poată desfășura „cât de bine cu putință”, asta în contextul în care, în această vară, administrația clujeană a alocat fonduri de peste 3 milioane de lei. 

Din cauza șantierelor deschise la diverse școli și grădinițe, o parte dintre sălile de clasă nu mai sunt utilizabile, impunând astfel relocarea cursurilor în alte locații. Acest lucru a crescut costurile de transport pentru elevi și preșcolari.

Comentarii Facebook