Vineri 22 Noiembrie

Marius Nicoară este ATACAT DUR de la PSD Cluj: Fuge de responsabilitatea gunoaielor

 

Fost președinte al Consiliului Județean Cluj, liberalul Marius Nicoară, este acuzat de PSD Cluj că fuge de responsabilitatea gunoaielor din Cluj. 

 

Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, susține că Marius Nicoară încearcă să arunce vina ”depozitării gunoaielor menajere ale Clujului” pe angajații instituției, ”în timp ce colegii săi de partid Alin Tișe, Horia Uioreanu și Mihai Seplecan dau vina unii pe alții, fiecare considerându-se doar un simplu spectator cu puteri executive...”.

 

Îi reamintim domnului Marius Nicoară că eșecul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor este exclusiv al PNL. Liberalii conduc de zece ani județul Cluj și au ajuns să-și mascheze incompetența administrativă dând vina unii pe alții iar mai nou salariații instituției sunt problema. Este jenant și păcat că acești domni pun într-o ipoztază deloc onorabilă instituția”, a declarat Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

 

Acesta le cere liderilor PNL Cluj să ”iasă din logica acestui vaiet îndelung” şi să vină cu o soluţie clară fiindcă ”au condus şi conduc Consiliul Judeţean Cluj”.

 

”Vaietele nu scot gunoaiele din oraş domnilor Marius Nicoară, Alin Tişe, Emil Boc, Mihai Seplecan şi Daniel Buda”, a mai spus Lăpușan.

 

Vă reamintim că Marius Nicoară a dat publicității un comunicat de presă în care spunea că vina pentru dezastrul de la depozitul ecologic al Clujului, finanțat din fonduri europene și unde lucrările sunt blocate, aparține echipei de directori din Consiliul Județean Cluj, care a manageriat proiectul, și care a încasat salarii ”grase” din fonduri europene, circa 240.000 de euro.

 

Din relatările presei aflu că activitatea echipei de proiect a fost cel puțin superficială. De exemplu, s-a scris că managerul de proiect, Mariana Rațiu a participat la doar 10% din ședințele proiectului, iar Claudiu Salanță, arhitectul șef al județului, în calitate de responsabil tehnic al CMID nu a participat la nicio ședință. Sper că sunt date eronate, dar faptul că întreaga echipă a proiectului a primit 235.000 euro, în condițiile unui proiect prost gestionat, este totuși o realitate.

 

Managementul proiectului s-a dovedit a fi total necorespunzător, ineficient deoarece a ascuns, cu bună știință, pe o durată de peste 3 ani, situația dezastruoasă în implementarea acestui proiect la care nu s-au realizat indicatorii cantitativi şi calitativi. Mai mult, nu a raportat în mod operativ şi real despre neconformitățile, lipsurile, întârzierile şi nerealizările constatate și nu a luat măsurile legale necesare pentru realizarea proiectului”, a spus Nicoară.

 

Citește AICI tot ce a spus Marius Nicoară.

Comentarii Facebook