Metroul Clujului riscă să rămână doar pe hârtie. Problemă cu banii din PNRR/Ce a declarat premierul Ciolacu, după vizita la Bruxelles


Aflat într-o vizită de muncă la Bruxelles, prim-ministrul României, Marcel Ciolacu a discutat cu Ursula von der Leyen, președinte al Comisiei Europene, despre problemele pe cererea de plată a numărului 3 din PNRR.

Politicianul a declarat că este ferm convins că o anumită sumă din cererea de plată numărul 3 din PNRR va fi reţinută pe o perioadă de 6 luni, maximum 8 luni de zile, ”pentru a se închide toate lucrurile”, dar asta nu înseamnă că România va pierde acei bani.

Şeful Executivului a menţionat că problemele sunt jalonul cu microîntreprinderile, companiile din energie cu selecţiile şi, pe transporturi, mai exact, metroul de la Cluj-Napoca.

,,Jalonul cu microîntreprinderile, selecțiile din companiile din energie şi pe transporturi, metroul de la Cluj-Napoca sunt problemele pe cererea de plată numărul 3 din PNRR. Mi-aş dori să fie pe lângă mine cei care au făcut tâmpeniile, dar nu o să îi mai găsiţi, că erau experţi pe pa televizor, dar au dispărut. De ce şi-au pus unul să meargă în CA, iar soţia să facă parte din comisia de selecţie? Atât i-a dus mintea. Acum nu îi mai vedeţi, sunt dispăruţi. Eu vă promit că o să rezolv problema şi România nu va pierde niciun ban”, a declarat Marcel Ciolacu.

În urmă cu doar câteva zile, deputatul Sabin Sărmaș a vorbit despre posibilitatea ca metroul din Cluj să rămână doar o idee pe hârtie. 

„Am informații ca finanțarea din PNRR pentru metroul de la Cluj e pe cale să fie pierdută. Ca să fie foarte clar, dacă asta se va întâmpla, indiferent de ce declarații vor mai apărea, proiectul metroului nu se mai face.

Dacă nu vom avea metrou, dacă nu vom avea centura, dacă nu vom avea servicii funcționale în cartiere sau infrastructură pentru transport alternativ, traficul în Cluj va deveni infernal. E nevoie să discutăm transparent și să aflam din timp ce se face, ce nu se face și să vedem împreună ce ne rămâne de făcut", a declarat acesta.



Comentarii Facebook