Miercuri 25 Decembrie

Ministrul Sănătății la începerea lucrărilor pentru Spitalul Regional de Urgență: Constructorul lucrează de o lună și 10% din lucrări sunt finalizate


Ministrul Sănătății Alexandru Rafila: 10% din lucrările la Spitalul Regional de Urgență sunt făcute

Prezent la Cluj la ceremonia de începere a lucrărilor pentru construirea Spitalului de Urgență din Cluj, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat că acest moment este, de fapt unul simbolic, întrucât , în realitate, lucrările au început în urmă cu o lună, iar de atunci constructorul a făcut deja aproape 10% din lucrările pe care trebuie să le realizeze. Spitalul Regional de Urgență Cluj ar trebui să deservească toată zona Ardealului și să fie gata în maximum 4 ani.

Spitalul Regional de Urgență din Cluj este unul dintre cele mai importante proiecte la care se lucrează acum în România în domeniul asistenței medicale.

rafila 3.jpg

Va fi nevoie și de pereți de sprijin pentru terenul pe care se va ridica Spitalul Regional de Urgență

”Este vorba despre cele trei spitale regionale de urgență din România, lucrările au început efectiv la toate cele trei spitale, și aici la Cluj va fi o inaugurare simbolică, pentru că deja constructorul lucrează de o lună și aproape 10% din lucrările pe care trebuie să le realizeze sunt finalizate. E o situație mai complicată. Aici la Cluj trebuie făcuți niște pereți de sprijin pentru acest teren care va fi excavat, și care va trebui pregătit într-un mod special și sunt convins că și din punct de vedere al timpului necesar se vor încadra, iar noi o să facem tot ceea ce este posibil, astfel încât actvitatea de construcție propriu-zisă a edificiului să nu aibă niciun fel de întârzieri”, a declarat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.


Autoritățile locale trebuie să găsească soluții pentru traficul infernal din Florești, astfel încât ambulanțele să ajungă repede cu pacienții la Spitalul de Urgență

În același timp, Ministrul Sănătății le-a transmis reprezentanților autorităților locale, că trebuie să găsească neapărat o soluție pentru traficul infernal din Florești, astfel încât ambulanțele să poată ajunge repede cu pacienții la spital, fiind unitate de urgență.

”Mă bucur că sunt aici colegii de la administrația locală. Spitalul se va face, dar trebuie să fim siguri că în patru ani vom avea un acces rapid pentru pacienți, pentru că e un spital de urgență. Traficul aici în Florești am constatat că este nu complicat, ci foarte complicat, și cred că trebuie găsită o soluție până atunci. Sunt convins că va exista acest interes. Cred că acest spital nu are nevoie de prea multă publicitate. O să fie el, prin ceea ce face, va reuși să devină un reper pentru Ardeal, și cred ca demult Ardealul avea nevoie de un astfel de obicetiv în domeniul sănătății”, a mai spus Alexandru Rafila.  

rafila.jpg

Comentarii Facebook