Miercuri 18 Septembrie

Mircea Geoană a gafat în primul interviu în calitate de candidat la președinție. I-a urat sănătate Regelui Mihai


În primul său interviu în calitate de candidat la președinție, Mircea Geoană, i-a urat sănătate Regelui Mihai I al României, vorbind despre ultimul discurs al acestuia din Parlamentul României.  Regele Mihai I a murit în anul 2017, 5 decembrie.

„Și mă întorc la ceea ce spunea regele Mihai în 2011 când a făcut 90 de ani. Dumnezeu să-i dea sănătate, am fost și în Senat când a avut ultimul discurs. A avut un discurs foarte important și a spus: «Țara are nevoie de cârmuitori drepți și pricepuți». Astăzi, România nu are cârmuitori nici drepți și nici pricepuți”, a afirmat candidatul independent la președinție.

Regele Mihai I a ținut în 2011 un discurs în Parlamentul României, cu ocazia împlinirii a 90 de ani. El a murit șase ani mai târziu, în 2017. 

Mircea Geoană a venit cu o reacție după încheierea emisiunii și a spus că a făcut o „greșeală de exprimare” pe care o regretă. 

„Regele Mihai este unul dintre reperele națiunii române și va rămâne veșnic în memoria noastră pentru exemplul de decență, de sacrificiu și iubire de țară. Odihnească-se în pace”, a scris Geoană pe Facebook.


Comentarii Facebook