Mircea Geoană, declarații la Cluj despre ascensiunea României în UE: ,Am depășit Ungaria și Grecia. Urmează Austria/ Este printre primele pe listă


În cadrul unei conferințe de presă organizată la Cluj, 27 iunie, Secretarul General Adjunct al NATO a vorbit despre posibilitatea ca România să depășească Austria din punct de vedere al influenței în Uniunea Europeană. Pe lângă asta, Mircea Geoană a precizat și care sunt țările pe care România deja le-a depășit.

,,Pe lista de ascensiune a României ca putere economică, am depășit Ungaria, suntem într-o zonă în care am depășit Grecia și Portugalia, iar acum urmează următoarea porțiune a clasamentului. Pe lista de economii europene în funcție de PIB, mai ales că România recuperează foarte repede aceste decalaje, Austria este printre primele pe listă. 

Este o țintă pentru noi să îi depășim; am spus-o și cu alte ocazii, fără supărare, chiar și de a-i înlocui în această logică de platformă multiregională pe care Austria a folosit-o cu multă abilitate, dar în vremea în care Rusia era partenerul Europei, nu adversarul acesteia. Acest lucru este o invitație pentru țări precum România să joace un rol multiregional mult mai ambițios,” a declarat Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO.

Evenimentul, „România în Europa. Centru vs Periferie” face parte din seria „Marea Dezbatere Națională” și l-a avut invitat special pe Mircea Geoana. La conferință au vorbit și profesori de la cele mai importante universități din Cluj-Napoca, UBB, UTCN și UMF.

Comentarii Facebook