Vineri 22 Noiembrie

Mircea Jorj: Pleaca multinationalele din Cluj si ramanem cu mii de someri


Presedintele PSD Cluj Napoca, Mircea Jorj, a afirmat ca autoritatile locale s-au axat numai pe sprijinirea multinationalelor si au neglijat mediul de afaceru autohton.

"PSD Cluj Napoca crede cu tarie ca in aceste momente delicate pentru angajati si angajatori este nevoie de un sprijin substantial pentru pastrarea acestor firme in piata si pentru cresterea locurilor de munca si combaterea eficienta a somajului. Legat de proasta strategie a indreptarii atentiei doar asupra multinationalelor, care de fapt pot oricand sa se relocheze oriunde in lume, lasand in urma lor mii de someri care vor trebui asistati si reintegrati in munca, propunem un plan de masuri economice pentru municipiul Cluj Napoca care sa fie analizat de catre mediul de afaceri local, asociatii patronale, sindicate, specialisti in economie, mediul universitar, precum si evident de catre autoritatiile administratiei publice locale", a precizat Mircea Jorj.

Presedintele PSD Cluj Napoca cere primariei sa "constituie un grup de lucru pentru problematica mai sus expusa. In cadrul acestui grup se va tine seama de prevederile codului fiscal in vigoare, precum si de posibilitatiile si optiunile aflate la indemana Primariei Cluj-Napoca".

Social-democratii propun o serie de masuri pentru sprijinirea IMM -urilor.

"Atragem atentia ca primaria Cluj Napoca nu are rezerve de teren compacte, pentru dezvoltarea capacitatilor de productie locala care trebuie sa fie concesionate la preturi de criza si decente, pentru dezvoltarea investitilor locale. In acest context, prioritate trebuie sa aiba IMM-urile locale cu sediul social in municipiul Cluj Napoca si care au activitati de minim 5 ani in acest oras. Un sector foarte lovit de criza pe plan local, este cel al industriei hoteliere care are cele mai mici grade de ocupare din istoria sa. O parghie la indemana primarului Apostu si a consiliului locala o reprezinta taxa hoteliera pe care o cerem a fi scazuta de la 4% la minim adica la 0,5%. In caz contrar in curand, agentii economici care au contractat credite consistente necesare dezvoltarii infrastructurii hoteliere, vor intra in insolventa, sau vor trece la concedieri masive, ce vor duce la somaj si scaderea calitatii", a mai declarat Mircea Jorj.

Comentarii Facebook