Duminica 8 Septembrie

Mircia Giurgiu intra în greva foamei în fața Prefecturii Cluj

 

Deputatul Mircia Giurgiu a anunțat că va intra în GREVA FOAMEI în fața Prefecturii Cluj, dacă Consiliul de Administrație al CNI Coresi SA aprobă în ședința de luni, 5 noiembrie, de la ora 16.00, distrugerea companiei.

 

Mircia Giurgiu i-a adresat o întrebare primului ministru, Victor Ponta, ”prin care solicită să analizeze activitatea directorului general interimar al CNI Coresi SA care a fost numit în urmă cu 2 luni. Primul ministru al României a fost sesizat cu privire la comportamentul abuziv al noului director general interimar faţă de salariaţi şi liderii de sindicat, fiind preocupat numai de găsirea soluţiilor legale pentru vânzarea sucursalelor din Cluj, Craiova, Oradea, dar şi a sediului central din Bucureşti – Casa Presei Libere. Niciun moment nu s-a interesat de aducerea de noi comenzi şi de dezvoltarea activităţii pentru bunul mers al companiei.

 

Din potrivă, a dispus reducerea numărului de salariaţi de la sediul central şi de la sucursale şi a angajat 12 persoane cu un salariu de 5.600 lei fiecare, ceea ce înseamnă că nu se va face nicio economie, atâta vreme cât persoanele disponibilizate aveau salarii foarte mici, iar o persoană nou angajată are salariul echivalent a 8 persoane disponibilizate. Se vede clar intenţia de a duce la faliment compania în condiţiile în care sunt daţi afară salariaţi din producţie şi este angajat personal TESA”, se arată într-un comunicat de presă.

 

În cazul în care, CA al CNI Coresi SA va aproba distrugerea companiei şi pierderea locurilor de muncă, Mircia Giurgiu, candidat USL pentru Senatul României, Colegiul 1 Cluj-Napoca, va intra de mâine, marţi 6 noiembrie 2012, de la ora 10.00, în greva foamei în faţa clădirii Instituţiei Prefectului Judeţului Cluj.

 

Principalele solicitări sunt: păstrarea locurilor de muncă şi salvarea companiei.

 

Mircia Giurgiu declară că aşa cum s-a opus tăierii salariilor, pensiilor, ajutoarelor sociale, indemnizaţiilor pentru mame, a indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora, introducerea a 5,5% CASS pentru pensionari, a majorării TVA de la 19 % la 24 %, a modificării Codului Muncii în defavoarea salariatului, aşa va lupta în continuare pentru a salva locurile de muncă şi stopa închiderea companiilor româneşti.

Comentarii Facebook