Nou centru de Patologie Cerebrovasculară la Cluj, anunțat de Ministrul Sănătății. Rafila: ,,Va redefini standardele în neurochirurgie”


Ministerul Sănătății a lansat un proiect ambițios pentru construirea unui nou Centru de Patologie Cerebrovasculară în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, marcând astfel un nou capitol în istoria inovațiilor medicale din Cluj.

Un proiect ambițios a fost anunțat de Ministerul Sănătății pentru construirea unui nou Centru de Patologie Cerebrovasculară în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj. 

Proiectul, finanțat în proporție de 95% prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), reprezintă o investiție de 39 de milioane de euro. Noul centru va fi dotat cu facilități de ultimă generație, incluzând 7 săli de operații modulare, 79 de paturi pentru secția de neurochirurgie și 26 de paturi pentru terapia intensivă.

De asemenea, va oferi examinări complexe ale urgențelor prin imagistică CT, RMN și Angiografie, alături de o sală hibrid multifuncțională și o cameră de gardă. Acest proiect vine la 75 de ani după prima intervenție neurochirurgicală din Cluj, deschizând calea pentru un nou secol de inovații și realizări medicale pentru întreg personalul medical din România.

Ministrul Sănătății subliniază că această investiție este un pas crucial în modernizarea sistemului de sănătate public din România, punând accent pe îmbunătățirea calității serviciilor și pe sprijinirea personalului medical, potrivit DCnews.

,,Noul Centru de Patologie Cerebrovasculară din Cluj va redefini standardele în neurochirurgie și îngrijirea de urgență. Acesta va fi construit în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.

Finanțat în proporție de 95% din #PNRR, acest proiect de peste 39 milioane de euro va aduce tehnologia de vârf și expertiza medicală mai aproape de pacienți:

  • 7 săli de operații modulare
  • 79 de paturi pentru secția de neurochirurgie
  • 26 de paturi pentru terapia intensivă
  • Examinarea complexă a urgențelor prin imagistică CT, RMN, Angiografie
  • Cameră de gardă

Sală Hibrid multifuncțională”, a transmis ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pe o rețea de socializare.

Comentarii Facebook