Duminica 8 Septembrie

Numărătoare paralelă: Avem procentele! Boc a pierdut majoritatea în Consiliul Local/USR, șanse mari să aibă mai mulți consilieri - FOTO


Primarul Emil Boc (PNL) a câștigat un nou mandat la Primăria Cluj cu 46%, potrivit datelor preliminare. Situația însă este diferită la Consiliul Local, acolo unde edilul pare să fi pierdut majoritatea confortabilă PNL-UDMR, atât de cunoscută clujenilor, potrivit numărătorii paralele efectuate de un partid. Situația din Consiliul Local Cluj-Napoca s-a complicat, după aceste alegeri. PNL, care în prezent are 16 consilieri locali și face majoritate cu cei patru reprezentanți ai UDMR, nu mai poate guverna în această formulă. 

La secțiile mari din Cluj se tot renumără voturile, se pare că e multă confuzie din cauza comasării celor două scrutine electorale.

Însă, potrivit datelor de la numărătorile paralele ale unui partid politic așa va arăta următorul Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca în următorii patru ani:

PSD - 11,31%

PNL - 32, 66% 

UDMR - 14,58%

AUR - 8,98%

SOS România - 2,37%

PUSL - 0,82%

ADU - 17,61 %

REPER - 7,68 % 

PRM - 0,96

Virgil Vamoș (candidat independent) - a scăzut sub 3% *potrivit ultimelor informații

Atenție, fiind vorba de o numărătoare paralelă, procentele se pot modifica semnificativ pe măsură ce se centralizează voturile din mai multe secții de votare! Însă, conform datelor culese în acest moment PNL - 32, 66%  și UDMR - 14,58% nu mai pot forma o majoritate covârșitoare în Consiliul Local, fiind nevoie minim de un „al treilea aliat” pentru a forma cele 50% + 1. 

1.jpeg

Comentarii Facebook