O porțiune importantă de drum dintre Cluj și Florești nu este acoperită de iluminat public: „Reprezintă o zonă de risc”


Mai mulți locuitori de pe strada Donath, din comuna Florești, se plâng de porțiunea de drum dintre Cluj și Florești, o zonă care, din păcate, rămâne neacoperită de iluminatul public. 

Administrația locală le-a răspuns la ultima sesizare făcută că amplasarea stâlpilor nu este posibilă din motive ce țin de proprietarii terenurilor adiacente.  

Cu toate acestea, o mână de floreșteni au decis să intervină și să propună Primăriei câteva soluții posibile, care nu necesită modificări majore ale terenului.  Mai mult, soluțiile propuse se pot pune în practică într-un timp scurt și nu sunt la fel de costisitoare. 

Iluminare pe bază de energie solară – Această tehnologie modernă poate rezolva problemele legate de infrastructura convențională. Cu stâlpi alimentați de panouri solare, nevoia de lucrări ample de infrastructură este redusă, iar iluminatul ar putea fi implementat într-un mod sustenabil, fără a fi necesar accesul pe terenuri private. 

Iluminat temporar cu senzori de mișcare – Această soluție inovatoare ar putea asigura un iluminat eficient, activat doar atunci când este detectată prezența unui vehicul sau a unui pieton, reducând consumul de energie și impactul asupra zonelor învecinate”, se arată în mesajul transmis autorităților. 

Mai mult, în mesajul se mai precizează că acea porțiune de drum reprezintă o zonă de risc, iar locuitorii din ambele localități, Cluj și Florești, sunt afectați direct.

Siguranța publică este o preocupare care trebuie să ne unească pe toți, și sperăm că putem găsi împreună o cale de a rezolva această problemă. Cu speranța că veți trata această chestiune cu empatie și promptitudine, vă mulțumim din suflet pentru timpul acordat și pentru toate eforturile pe care le depuneți pentru a îmbunătăți comunitatea noastră. Cu respect, Locuitorii zonei”, se mai arată în mesajul transmis de locuitorii din Florești. 



Comentarii Facebook